Emıtt'te Sanal Göbeklitepe Deneyimi

Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan EMITT, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak. Fuar’a VR Deneyim Alanı ve Turizm 4.0 kavramı damgasını vuracak...

Emıtt'te Sanal Göbeklitepe Deneyimi
23 Ocak 2020 - 13:08

24. EMITT Turizm Fuarı, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndegerçekleştiriliyor. Dünyanın 4. en büyük turizm fuarı olan EMITT’e turizmde marka olan 35 ülke stantlarıyla katılırken, Türkiye’den 33 il ve 30 ilçe dünya çapında turist çeken kültür varlıklarıyla öne çıkacak. Fuar’da, turizm sektörünün pazarlama ve hizmet boyutlarında dijitalleşmesi sürecine ağırlık verilirken, ziyaretçiler çok sayıda teknolojik gösteriye de şahit olacaklar. HTC Vive iş birliğiyle her günün temasına özel VR içerikleriyle, sanal gerçeklik teknolojisinin etkin kullanımı deneyimlenebilecek. Dünyanın en eski kült yapılar topluluğu olarak tarihe geçen Göbeklitepe de Fuar’ın gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Fuar’da VR teknolojisi ile tanıtılacak Göbeklitepe, “Tarihi Değiştiren Göbeklitepe ile Turizmi Dönüştürmek Mümkün mü?” başlığıyla Konferans Sahnesi’nde konuşulacak. Şanlıurfa sınırları içindeki Göbeklitepe tarihin bilinen en eski ve en büyük tapınağı olma özelliğini taşıyor. 2018 yılında tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılması ve araştırmaların sonuç vermesiyle 12 bin yıllık bu tarihi tapınak UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edildi.

Fuarda 1 Şubat Cumartesi günü VR teknolojisiyle tanıtımı yapılacak olan Göbeklitepe, 2019 Yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle, son dönemde Türkiye turizminin öne çıkan konularından biri haline geldi. HTC Vive iş birliğinde kurulacak VR Zone’da hem profesyonel ziyaretçilere hem de tatil tüketicilerine ücretsiz olarak sunulacak bu deneyim ile Göbeklitepe’de gezilmesi sınırlandırılan yerleri VR ile görebilmek de mümkün olacak.

Sanal Mona Lisa Sergisi Louvre’dan sonra ilk kez Türkiye’de

VR teknolojisi aracılığı ile ziyaretçilerin deneyimleyeceği sanal sergi Mona Lisa: Beyond The Glass da EMITT’in en ilgi çekici etkinliklerinden biri. VR teknolojisi, müzeler için duvarlarının içindeki ve dışındaki insanlara ulaşmanın yeni bir yolu haline dönüşürken, Louvre Müzesi tarafından gerçekleştirilen ilk sanal gerçeklik deneyimi olan Mona Lisa: Beyond the Glass, Paris’ten sonra ilk defa İstanbul’da ve EMITT Turizm Fuarı’nda katılımcılarla buluşacak. Sanal gerçeklik teknolojisi; ahşap panel üzerine resmedilen tablonun ince detaylarını, boya katmanlarını, ahşap panelin dokusunu inceleme imkânı sunacak. Sanal Mona Lisa Sergisi 31 Şubat tarihinde Fuar ziyaretçilerine ücretsiz olarak ziyarete açılacak ve Fuar boyunca görülebilecek.

EMITT’te bir diğer VR deneyim adresi dünyanın en yüksek tepesi Everest. Katılımcılar, Everest VR ile zirvede neler olduğunu gerçekçi ve etkileyici görseller eşliğinde keşfetme fırsatına sahip olacak. Zirve deneyimini paylaşmak isteyen katılımcılar; ana kampta tırmanış için hazırlıklarını yapıp tehlikeli Khumbu Buzulu’nu geçip 4’üncü Kamp’ta geceleyip, risklerle dolu Hillary Step kayalıklarını tırmandıktan sonra Everest’in zirvesini fethedebilecek. Katılımcılar ayrıca, Google Earth VR ile Tokyo’nun kalabalık caddelerinden Roma’da tarihi Kolezyum’a, tüm dünyayı adeta İstanbul sokaklarında yürüyormuşcasına dolaşma ve dijital olarak deneyimleme fırsatı bulacaklar. Sanal gerçeklik teknolojisini farklılaştırma ve daha gerçekçi görüntüler elde etme yolundaki çalışmanın ürünü olan Uzaysal Fotogrametri (fotoğraflı haritacılık) tekniğiyle, EMITT ziyaretçileri; Köln Katedrali’ni ziyaret edip müze ziyaretçilerinin bile giremediği alanları deneyimleyebilecek. South by Southwest (SXSW) festivalinde ödül kazanan ekibin imzasıyla üretilen deneyim teknolojisi, tüm teknoloji ve seyahat severlerin ilgi odağı olacak.

EMITT, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda; KOSGEB’in desteğiyle; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleşiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"