EGSD'ye Gelinlik Fuarı teşekkürü: "Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu"

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) öncülüğünde İzmir’de hayata geçen ve 17 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile partnerliğinde başarı ile sürdürülen IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı sektöre can suyu olmaya devam ediyor.

EGSD'ye Gelinlik Fuarı teşekkürü: "Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu"
26 Kasım 2023 - 22:49

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) öncülüğünde İzmir’de hayata geçen ve 17 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile partnerliğinde başarı ile sürdürülen IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı sektöre can suyu olmaya devam ediyor.

Bu yıl 228 firmanın katılımıyla yaklaşık 23 bin metrekare alanda gerçekleşen ve katılımcıların memnun ayrıldığı IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda, Fuar projesini hayata geçiren ve başarı ile devam etmesine katkı sağlayan EGSD Başkanları da unutulmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu teşekkür plaketini EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul’a sunarken, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı da EGSD geçmiş dönem başkanları Serdar Yavaşoğlu, Nedim Örün, Mukadder Özden ve Atınç Abay'a plaketlerini takdim etti.


Fuar sektöre can suyu oluyor

Töreni ve Fuarı değerlendiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, İzmir’e kazandırdıkları ve bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile başarı ile süren Fuar dolayısıyla dernek başkanlarına verilen vefa plaketinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İzmir için bundan sonra da hizmet etmeye, kentlerini daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Ertuğrul, “Fuarımızın her geçen yıl daha ileriye gitmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yurt içi ve yurt dışında yapılan tanıtım çalışmaları ile ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz koşullara rağmen Avrupa’dan, Ortadoğu’dan ve birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiler ve alım grupları fuarda katılımcılar ile buluşmuştur. Bir yıl boyunca beklenen fuar, sektör için can suyu niteliği taşımaktadır” dedi.


Tasarım kültürünü geliştiriyor

Fuarda yakalanan iş bağlantıları sonrasında üretici firmaların müşterilerine hızlı ve kaliteli üretim ile hizmet vermesinin sektörün yurt dışında başarılı bir noktaya gelmesini sağladığını dile getiren Ertuğrul, İzmir’in uzun yıllardır gelinliğin başkenti olarak anıldığını hatırlattı. Damatlık ve abiye giyim üretiminde de İzmir’in önemli bir üretim kapasitesine sahip olduğuna işaret eden Ertuğrul, şöyle konuştu: “IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bunda büyük rolü var. Fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirmekte olduğumuz Gelinlik Tasarım Yarışmasının 14.sü Akış teması ile genç tasarımcıları bu yılda buluşturdu. Yarışmamızda kentte tasarım kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Dereceye giren tüm gençleri tebrik ediyorum. Bu yıl 2022 yılı Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi olan Enes Yolcu “Narcissus” temalı Özel Performans Defilesini başarıyla gerçekleştirdi. İZFAŞ ise Fuar da büyük emeği olan derneğimiz EGSD’yi unutmadı. Bu da bizim için ayrı bir onur. Teşekkürlerimi sunuyorum”

İBB ve İZFAŞ’a başkanlardan teşekkür
2007 yılında fuarın hazırlıklarında büyük emeği geçen EGSD Geçmiş Dönem Başkanı  Serdar Yavaşoğlu da ilk adımların atıldığı günde olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “17 yıldır fuarın ve sektörün geldiği noktayı görünce büyük bir mutluluk yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarın temelinin atıldığı dönemde başkanlık görevini üstlenen EGSD Geçmiş Dönem Başkanı Nedim Örün ise, sektörümüzde 17 yıldır başarı ile devam etmekte olan başka bir sektör fuarı olmadığına dikkat çekti. Örün, “Bu başarının sektörel güç birliğinden, 17 yıldır devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve İZFAŞ’ın başarılı çalışmalarından kaynaklanıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu