EGESEM'de hedef: 20 bin sertifika

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak: “Merkezimiz, ‘yaşam boyu eğitim’ hedefiyle faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek”

EGESEM'de hedef: 20 bin sertifika
22 Eylül 2021 - 22:34

EGESEM’in Kampüs Şubesi Açıldı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi markasının akademik birikimini “Yaşam Boyu Eğitim” hedefiyle toplumla buluşturan Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin kampüs şubesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Sarsar, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. EGESEM bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin e-sertifikalarını da veren Rektör Budak, EGESEM bünyesinde online eğitime devam eden öğrencilerle hasret giderdi.

EGESEM’in Ege Üniversitesinin bilgi ve birikimi toplumla buluşturan önemli bir kurum olduğunun altını çizen Rektör Budak, “EGESEM, Ege Üniversitesinin akademik birikimini toplum ile buluşturan eğitimler düzenleyerek İzmirliler başta olmak üzere bölge insanının ihtiyaç ve taleplerine göre hizmet veriyor. Faaliyetlerini sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürüyor. Çağın gereksinimlerine yönelik yaptığımız düzenleme ile e-sertifika sistemine geçtik. Artık bu sitem ile EGESEM sertifika eğitim ve belgelendirme sistemi E-Devlet sistemi üzerinden oluşturulabilecek, doğrulanabilecek ve sorgulanabilecek. Böylelikle EGESEM sertifikaları akredite olmuş olacak. Araştırma üniversitesi hedefi doğrultusunda eğitimde kalite odaklı misyonumuza yönelik yapılan bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ ise  “EGESEM, kişi ve kuruluşlara gereksinim duydukları alanlarda eğitim programları hazırlayarak ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, eğitim programları düzenliyor. Toplumun farklı kesimlerinden bireylere yönelik düzenlediğimiz kurs ve sertifika programları ile üniversitemizin toplumsal misyonuna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ege Üniversitesi markasının güvenilir kimliği altında yetkin akademisyenlerini öğrenciler, kamu-özel kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, üniversite okumayan ancak eğitim alacağı konuda tam donanıma sahip olmayı planlayan gençler, ev hanımları, nitelikli bir iş ve hayat için kendini geliştirmenin gerekli olduğuna inanan her yaştaki katılımcılar ile buluşturuyoruz. Kısacası bireylerin her türlü ihtiyacına yanıt verebilecek özgün ve kaliteli eğitim programlarının geliştirilmesini, yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlıyoruz” dedi.

Hedef 20 bin sertifika
Kurum olarak son üç yılda önemli başarılara imza attıklarını belirten Doç. Dr. Karadağ, “EGESEM,  son 3 yılda gerek sertifika eğitimleri, gerekse sosyal sorumluluk projeleri destek olduğu uluslararası kongrelerle önemli başarılara imza atmış, sertifika sayısını 700’lerden 2020 yılında 15 bin 563’e yükselterek Araştırma Üniversitesi olma sürecine destek olmuştur. 2021 yılında sertifika sayısını 20 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Ayrıca hedeflerimizden biri olan E-Sertifika Sistemine geçme sürecini de başarı ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ege Üniversitesi öz kaynakları ve  altyapısı ile düzenlenen yeni ve aktif web sayfası sonucunda daha yüksek tanınırlık kazanacağı inancındayız” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...