EGEPLASDER'de Şener Gençer güven tazeledi

Ege Bölgesi’ndeki Plastik sektörü temsilcilerini çatısı altında toplayan Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

EGEPLASDER'de Şener Gençer güven tazeledi
27 Şubat 2023 - 08:58

EGE PLASTİK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (EGEPLASDER) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞENER GENÇER’DEN HÜKÜMETE SOMUT ÖNERİLER:

Ege Bölgesi’ndeki Plastik sektörü temsilcilerini çatısı altında toplayan Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Dernek binasında gerçekleşen ve sektörün duayeni Erdoğan Çiçekçi’nin Divan Başkanlığı yaptığı toplantıda, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer tüm üyelerin oy birliği ile yeniden bu göreve seçildi.

Deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile başlayan toplantıda, 2020-2023 yıllarını kapsayan Faaliyet Raporu’nu üyelerle paylaşan Gençer, Türk plastik sektörünün, 400 bine yaklaşan istihdamı ile imalat sanayisi içinde çok önemli yer tuttuğunu belirterek, “Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümü, yerli hammadde üretiminin yetersizliği, Uzakdoğu başta olmak üzere yurt dışından ithal edilen ucuz ve kalitesiz hammaddelerin rekabeti bozucu etkisi, mesleki eğitimin yetersizliği, ara iş gücü sıkıntısı, enerji maliyetlerinin yüksekliği, hammadde fiyatlarındaki öngörülemez oynaklık gibi pek çok sorunla mücadele etmek zorunda kalan sektörümüz, her şeye rağmen ülkemiz için üretmeye ve katma değer yaratmaya devam ediyor.” dedi.


ARA İŞGÜCÜ İÇİN MESLEK LİSELERİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Yeni çalışma döneminde başta Mazhar Zorlu Plastik Meslek Lisesi, Ege Üniversitesi Polimer Teknolojileri Bölümü, Menderes Endüstri Meslek Lisesi Plastik Bölümü ve Manisa Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere sektöre ara iş gücü yetiştiren okullarla daha yakın işbirliğine gireceklerini vurgulayan Şener Gençer, İzmir’de faaliyet gösteren Model Fabrika uygulamasını da tüm üyelerin görmesini istediklerini belirtti.
Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı:


TÜZÜKTE ÖĞRECİ VE AKADEMİK ÜYE DEĞİŞİKLİĞİ

“Yeni çalışma dönemimizde derneğimizin değer yaratan, mali kaynak üreten bir yapıya kavuşması en önemli hedefimiz olacak. Bu çalışma döneminde en az bir Ur-Ge projesini başlatarak üyelerimize değer yaratıcı bir süreci yönetmek istiyoruz. Derneğimize gençlerin ve akademisyenlerin kazandırılmasının büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu amaçla tüzüğümüzde Akademik Üyeler ve Öğrenci Üyeler için ayrı bir girişimde bulunma kararı aldık. İzmir’de akademik camia ile ortak projeler ve iş birlikleri geliştiren çok güzel örnekler var.  Bu örnekleri kendimize rehber alarak, sektörümüzle ilgili daha yüksek değer yaratan çalışmalara hocalarımızı ve gençlerimizi dahil etmek istiyoruz.”

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
EGEPLASDER’in Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Şener Gençer (Çağ Plastik), Kazım Sertdemir (Gürdemir Plastik), Berat Güzelel (Batı Polimer), Mustafa Turgut (Sertur Plastik), Şenol Özbey (Beypak Strech Film), Adnan Parıldar (Parılmak), Egemen Uçar (Uçar Plastik), Anıl Türksoy (Narsan Plastik), Ali Karaca (Ağa Plastik), Alp Akdaş (Dinamik Isı), Melike Düderi (Düderi Boya), Ece Külçe (Öge Plastik File), Gülçin Güloğlu (Güloğlu Plastik), Lütfü Büyükkasap (Dikey Makine)

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"