Egeli İletişimciler mezuniyet coşkusunu Sinan Akçıl'la yaşadı

İZMİR(Ege Ajans) - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin 2022- 2023 Eğitim Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreninde, Sinan Akçıl ile Dicle Olcay sahne alarak öğrencilere unutulmaz anlar yaşattılar. Sanatçılar, genç iletişimciler ile birlikte sevilen şarkılarını söylediler.

Egeli İletişimciler mezuniyet coşkusunu Sinan Akçıl'la yaşadı
22 Temmuz 2023 - 23:33

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden bu yıl mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, düzenlenen törenle medya sektörüne uğurlandı.

Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Gökhan Eren, fakülte üst yönetimi, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törene konuk olan sanatçılar Sinan Akçıl ve Dicle Olcay sevilen şarkılarıyla Egeli gençlerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Törende, sanatçı Sinan Akçıl’a “İlham Veren Yıldızlar – Altın Kariyer” ödülü Dekan Prof. Dr. Gültekin tarafından takdim edildi.

Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Ersan, Başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını ifade eden Prof. Dr. Ersan, “Dünyayı etkileyen pek çok olumsuzluk ve ülkemizde yaşanan deprem felaketine rağmen, yine sanattan spora tıptan sanayiye, edebiyattan sağlığa birçok alanda önemli başarılara imza attığımız çok verimli bir yılı geride bıraktık. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın, öğrenci odaklılık, eğitim-öğretimde kalite ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşmış, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerine ise emin ve sağlam adımlarla yürümektedir. Üniversitemizin başarısında ve her türlü faaliyetinde emeği ve katkısı olan bütün personelimize şahsım ve Ege Üniversitesi adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ersan, “Sevgili aileler, gözünüz gibi bakıp büyüttüğünüz çocuklarınız bugün sizlere en güzel hediyeyi veriyor. Meslek sahibi birer birey olarak hem kurumsal hem de bölüm olarak akredite olmuş bir üniversiteden, Egeli olmanın ayrıcalığı ile mezun oluyorlar. Çocukların başarılarında sizlerin de büyük emekleri ve fedakârlıkları bulunuyor. Bu sebeple sizleri tebrik ediyorum. Gençlerimiz de öğrenci olmanın sorumluluğunu yerine getirdiler. Bundan sonra onları daha büyük sorumluluklar bekliyor. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum” diye konuştu.


“Tüm bölümleriyle akredite bir fakültenin mezunlarısınız”

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Öğrenci odaklı bir felsefeyi benimseyen, tam akredite bir araştırma üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ayrıca, fakültemiz de tüm bölümleriyle akredite bir fakülte. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, milli kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkarak, teknolojiyi ve dijital dönüşümü de yakından takip ederek sektöre adınızı altın harflerle yazacaksınız” diye konuştu.

Ailelere teşekkür eden Prof. Dr. Gültekin, “Büyük bir özveri, emek ve alın teri ile çocuklarınızı yetiştirdiniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Eminim ki bu gün mezun olan öğrencilerimizi medya sektöründe çok iyi yerlerde göreceğiz. Onlar, fakültemizin medar-ı iftiharı olacaklar. Hepsine güvenimiz tamdır. Bizler de mezun olduktan sonra onların arkasında durmaya devam edeceğiz. Hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


“Burada aldığımız eğitimle sektörde güzel işler yapacağız”

İletişim Fakültesi dönem birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Eslem Türkoğlu  “Üniversiteye ilk başladığımız günü, girdiğimiz ilk dersi hatırlıyorum da sanki o günden bugüne 4 sene değil çok daha kısa bir zaman geçmiş gibi. Maalesef,  ülkemizde ve dünyada yaşanan talihsiz olaylardan ötürü 4 senelik eğitimin nerdeyse yarısını kampüs yerine evde geçiren bir nesil olduk. Keşke daha fazla arkadaşlarımızla, hocalarımızla kampüste vakit geçirme imkanımız olsaydı diyorum. Ben, üniversite tercihinde bulunurken yaşadığım şehir dışında bir üniversiteyi tercih ettim. İzmir’e gelmek benim için yeni bir hayata ilk adımı atmaktı. Yeni bir şehir, yeni bir okul, yeni hocalar, yeni arkadaşlar tanıdım. İyi ki de cesaret edip o adımı atmışım diyorum. İyi ki benim gibi birçok arkadaşım bu adımı atmış. Ne kadar zor bir 4 yıl geçirmiş olsak da gerek hayat konusunda gerek mesleğimiz konusunda çok şey öğrendik. Sektöre biz mezunlarla birlikte yenileri ekleniyor. Eminim ki hangi işi yaparsak yapalım burada aldığımız eğitim ve kendimizi 4 senede olabildiğince geliştirmemizle çok güzel işler yapacağız. Kendim ve arkadaşlarım adına bu öğrenme yolculuğunda katkısı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiçeği burnunda mezunlar, Sinan Akçıl ve Dicle Olcay’ın şarkılarıyla doyasıya gülüp eğlendiler. Tören sonunda Akçıl ve Olcay’a günün anısına hediyeler takdim edildi.  Etkinlik, mezunların basın yeminini okuması ve geleneksel olarak kep atmasıyla son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...