Ege Üniversitesinde "Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri" devam ediyor

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet Döneminde Temel Bilimlerde Kullanılan Tarihi Cihazlar” sergisi açıldı.

Ege Üniversitesinde "Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri" devam ediyor
03 Ekim 2023 - 23:16

EÜ’de “Cumhuriyet Döneminde Temel Bilimlerde Kullanılan Tarihi Cihazlar” sergisi

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet Döneminde Temel Bilimlerde Kullanılan Tarihi Cihazlar” sergisi açıldı. Serginin açılışına EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Üniversitemizin tüm fakültelerinde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’nin en köklü Fen Fakültesi olarak biz de bu anlamlı sergiyi düzenlemeye karar verdik. Sergilenen tüm cihazların hepsi Türkiye’de Temel Bilimlerin gelişmesi için kullanılmış olan cihazlar. Sergide şu an 1903 ve 1950’li yıllarda üretilmiş cihazlarımız bulunuyor. Örneğin; Anadolu Üniversitesinde ders kaydı için kullanılan bir penteskop var. Bunun yanında voltmetreler, ph metreler var. Fizikte, matematikte, istatistikte, biyolojide kısacası tüm bölümlerimizde geçmişte kullanılan cihazlarımızı belirledik ve sergiyi açtık. Öğrencilerimiz sergiyi büyük bir ilgi ile ziyaret etti” diye konuştu.

Sergi, 15 Ekim tarihine kadar Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fuaye Alanı’nda ziyarete açık olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı