Ege Üniversitesi Televizyonu farklı programlarıyla yeni yayın dönemine başladı

Ege Üniversitesinin akademik, kültürel, sanatsal ve sportif birikimini görünür kılarak, ulusal düzeyde sesini duyuran Ege Üniversitesi Televizyonu (EÜTV) yeni yayın dönemine nitelikli ve özgün programlarıyla başladı.

Ege Üniversitesi Televizyonu farklı programlarıyla yeni yayın dönemine başladı
05 Kasım 2021 - 21:45

EÜTV’den yaşama dokunan nitelikli ve özgün programlar

İZMİR(Ege Ajans) - Ege Üniversitesinin akademik, kültürel, sanatsal ve sportif birikimini görünür kılarak, ulusal düzeyde sesini duyuran Ege Üniversitesi Televizyonu (EÜTV) yeni yayın dönemine nitelikli ve özgün programlarıyla başladı.

Pandemi süreci yaşamın her alanını olduğu gibi üniversite eğitimini de derinden etkiledi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde salgın ile birlikte üç dönem üniversitelerinden uzak kalan öğrenciler 2021- 2022 eğitim öğretim dönemine uzaktan öğretim destekli yüz yüze olarak başladılar. İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama birimi olan Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EÜTV yeni eğitim öğretim döneminde de sağlıktan arkeolojiye,  haberden kültür sanat ve spora, beslenmeden gıdaya yaşama dokunan kaliteli programlarla akademik televizyon yayıncılığına örnek oluyor.

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin bilimsel potansiyelini görünür kılarak toplumla buluşturan televizyonumuz yeni yayın dönemine öğrencilerimizle birlikte başlıyor. Farklı formattaki yayın ve yapımlarıyla izleyicilere hitap eden Üniversitemiz Televizyonu, yeni yayın döneminde de pek çok programı izleyicilerin beğenisine sunacak. Farklı akademik birimlerden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz iş birliğinde hazırlanan nitelikli programlar ile hem üniversitemizin gücü görünür kılınacak hem de kamuoyu güvenilir kaynaktan bilgilendirilecek. Yeni dönemde de topluma katkı misyonumuz kapsamında geniş bir yelpazede yayın ve yapımları izleyiciyle buluşturmayı sürdüreceğiz. Kovid-19 pandemi süresince Medya Uygulama Merkezimiz halkımızla iletişimimizi sağlama noktasında önemli görev üstlendi ve üstlenmeye devam ediyor. Büyük bir gayretle görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Daha güncel daha dinamik bir yayın akışı

İletişim Fakültesi Dekanı ve EGEMM Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı ise  “Fakültemiz yeni eğitim öğretim dönemine yüz yüze başladı. Hem Fakültemizde hem de Medya Merkezimizde pandemi tedbirlerini alarak yoğun bir döneme girmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin dışa açılan penceresi olan Medya Merkezimiz, fakültemiz akademisyen ve öğrencileri için iyi bir uygulama laboratuvarı işlevi görüyor. Merkezimizin sesi olan EÜTV de yeni dönemde  yaşama dokunan farklı içerikli, kaliteli programlarla televizyon yayıncılığına örnek oluyor. Televizyonumuz, üniversitemiz ile halkımız arasında önemli bir misyon üstleniyor.  Öğrencilerime örnek olmak, onların motivasyonlarını artırmak ve onları yüreklendirmek amacıyla programlar yapıyorum, yönetiyorum, sunuyorum. Hem kamera önünde hem kamera arkasında görev alıyorum. Öğrencilerimizi çok özledik.  Yayın akışımızı, program içeriklerimizi güncelleyerek yeni döneme öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız programlarla başlıyoruz. Televizyonumuz yeni dönemde yepyeni programları, zengin içerikleri ile izleyicisine daha dinamik bir yayın akışı ile hitap edecek. Bu vesile ile başta bizlerden maddi-manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak hocamız başta olmak üzere özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Nitelikli ve özgün programlar

Yeni döneme mevcut programlara ilave olarak yeni yüz ve yapımlarla hazırlanan EÜTV’de; beslenme, beslenme yöntemleri, kişiye en uygun beslenme ve diyet programlarını konu alan “Doktorun Mutfağı” programı;    kültürün her alanına dair pek çok unsuru barındıran  “Kültürvizyon”; bir sosyal sorumluluk projesi olan  “Lösevle Yolculuk”  ile Ege Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Ecemnur Turan ve Seher Yeşil’in hazırlayıp sundukları, sinemada kadın temasını işleyen  “16:9” gibi pek çok program yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı