Doğalgazın Kullanımıyla İlgili Tasarruf Önerileri

İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletme faaliyetini üstlenerek, lisans alanı içerisindeki 28 ilçeyi doğalgazla buluşturan İzmir Doğalgaz, doğalgaz tüketiminin arttığı bu günlerde verimli kullanım için abonelerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Doğalgazın Kullanımıyla İlgili Tasarruf Önerileri
17 Ocak 2024 - 17:41

İzmir Doğalgaz’dan Verimli Kullanıma Yönelik Tavsiyeler

İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletme faaliyetini üstlenerek, lisans alanı içerisindeki 28 ilçeyi doğalgazla buluşturan İzmir Doğalgaz, doğalgaz tüketiminin arttığı bu günlerde verimli kullanım için abonelerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. İşte İzmir Doğalgaz’ın faturaları düşürecek verimli kullanıma yönelik önerileri:

Pencere ve kapılara ısı izolasyonu yapınız
İzolasyon yaparak ısı kaçaklarını engelleyiniz. Mümkünse çift camlı pencereler tercih ediniz. Bu şekilde %5-10 arasında tasarruf sağlayabilirsiniz.

Cihazlarınızın periyodik bakımlarını düzenli yaptırınız
Kombi gibi yakıcı cihazların yıllık periyodik bakımlarının kış mevsimine girmeden yetkili servis tarafından yapılması cihaz verimliliğini artırır ve yakıt tasarrufu sağlar.

Radyatörlerin önünü kapatmayınız
Radyatörlerin verimli ısıtabilmesi için önlerine koltuk, masa ve eşya konulmamalı, üzerleri örtülmemeli ve çamaşır kurutulmamalıdır.

Kısa sürelerde kombinizi kapatmayınız
Kısa süreli evden ayrıldığınızda veya geceleri tasarruf etmek için kombiyi kapatıp sistemi soğutursanız, sistem kendini tekrar ısıtmak için daha fazla gaz harcar. Bu durumlarda kombinizi kapatmak yerine düşük derecelerde çalıştırarak tasarruf edebilirsiniz.

Duvar izolasyonu ve bina ısı yalıtımı yaptırınız
Bu şekilde daha az yakıt tüketir ve birkaç ısınma sezonunda yalıtım harcamanızı geri kazanırsınız.

Oda termostatı kullanın
Oda sıcaklığı oturma odası ve salonlarda 22 derece olmalıdır. Termostatın 1 derece daha düşük sıcaklığa ayarlanması %5'e yakın yakıt tasarrufu sağlar.

Doğru cihaz seçilmeli
Doğalgaz yakma cihazı seçilirken evinizin ısıl ihtiyacı iyi belirlenmeli, bu ihtiyaç doğrultusunda uygun kapasitede cihaz seçilmelidir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, tüketicilerin alacakları basit önlemlerle doğalgazı daha verimli kullanarak faturalarda tasarruf sağlayabileceklerine dikkat çeken İzmir Doğalgaz, çevreci ve konforlu olmasının dışında doğalgazın ekonomik olduğunu da belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu