Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Sardalya Şenliği, Dikili ve Çandarlı’da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği
21 Eylül 2023 - 21:39

3. Sardalya Şenliği

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Sardalya Şenliği, Dikili ve Çandarlı’da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. İlk gün Dikili Atatürk Meydanı’nda Dikili Belediyesi tarafından kurulan ızgaralarda pişirilen sardalya ekmek arasına konularak vatandaşlara ikram edildi. Şenliğin ikinci günü Çandarlı Belediye Ek Hizmet Binası yanında gerçekleşti.  Çandarlı’da yaşayan çok sayıda vatandaş etkinliğe ilgi gösterdi.


Başkan Kırgöz: “Dikili’mizin her alanda marka değerini yükseltmekte kararlıyız.”

Dikili’nin yerel, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımını önemseyen ve bu konuda somut adımlar atan Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Dikili’miz deniziyle, doğasıyla, spor faaliyetleri ve kültürel etkinlikleriyle Kuzey Ege’de önemli bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Denizimiz de su ürünleri açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Özellikle sardalyamız yöremize özgü lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmuştur hatta İzmir Balık Hali’nde Dikili Sardalyası bittikten sonra diğer il ve ilçelerden gelen sardalyalar tercih edilmektedir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Dikili Sardalya Şenliği’ni iki güne yaydık. İlk gün Dikili’mizde, ikinci gün göz bebeğimiz Çandarlı’mızda sardalyamızı yurttaşlarımızla paylaştık. Şenliğimize iki gün boyunca desteklerini esirgemeyen balıkçı kardeşlerimize, katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan Dikili ve Çandarlı halkına,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dikili’mizin her alanda marka değerini yükseltmekte kararlıyız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu