Denizlili çocuklar doktora gitmekten korkmayacak

Denizli’nin sevilen çocuk doktorları Uzm. Dr. Aydan Cevriye Çankal ile Uzm. Dr. Ayşe Yiğit Keskin, bir çocuk polikliniği gibi hizmet veren; geniş, ferah, büyük bir ortak muayenehane açtı.

Denizlili çocuklar doktora gitmekten korkmayacak
04 Ocak 2022 - 10:18
Denizli’nin sevilen çocuk doktorları Uzm. Dr. Aydan Cevriye Çankal ile Uzm. Dr. Ayşe Yiğit Keskin, bir çocuk polikliniği gibi hizmet veren; geniş, ferah, büyük bir ortak muayenehane açtı. İçinde çocuklar için oyun ve oturma alanları, hikaye okuma ve TV izleme bölümlerinin bulunduğu ve 2 doktorun görev yaptığı sağlık kuruluşuna giren çocuklar çıkmak istemiyor, bir kez giden çocuklar yeniden gitmek istiyor.

Denizli’de çocuk doktorları Uzm. Dr. Aydan Cevriye Çankal ile Uzm. Dr. Ayşe Yiğit Keskin, çocuklara özel öyle bir klinik açtı ki; çocuklar korkmak bir yana orada zaman geçirmek istiyor, hasta olmayan çocuklar tekrar gelmek için hasta numarası yapıyorlar.

29 Ekim Bulvarı’nda açılan ve 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktorun hizmet verdiği ortak muayenehane; girişten itibaren adeta bir kreşi andırıyor. Çocuklar için her şeyin düşünüldüğü  muayenehane;  tasarımı, renkleri , dekorları, muayene odaları, duvar ve tavan süslemeleriyle çocuklara hitap ediyor. Bekleme salonunda çocuklar için oyun alanları, hikaye okuma köşesi ve TV izleme bölümleri bulunuyor.

Bir çocuk polikliniği gibi hizmet veren muayenehaneyi açan doktorlardan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Aydan Cevriye Çankal, pandemi döneminde ailelerin çocuklarını rahatlıkla götürebilecekleri, ferah, kalabalıktan uzak,  park sorunu olmayan, küçük, butik ama profesyonelliği de içinde barındıran bir sağlık kuruluşu açtıklarını kaydetti. Yıllarca devlet hastanesinde ve özel hastanelerde görev yaptıktan sonra bilgi, tecrübe ve gözlemlerini kendi yerlerine taşıdıklarını ifade eden Aydan Cevriye Çankal, “Bizler de anneyiz. Açıkçası kliniği planlarken, biz kendi çocuklarımızı hastalandığında nasıl bir çocuk hekimine götürmek isterdik düşüncesinden yola çıkarak hareket ettik” dedi.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Ayşe Yiğit Keskin ise, yeni doğandan 18 yaşa kadar her yaştan çocuğa teşhis ve tedavi hizmeti verdiklerini dile getirdi. Muayenehanede; çocuklarla çok iyi anlaşan ve çocuk branşında uzmanlaşmış bir çocuk hemşiresinin de görev yaptığını belirten Ayşe Yiğit Keskin, “Çocuklar burayı çok sevdiler. Benim küçük oğlum da geldiğinde çıkmak istemiyor. Daha önce gelen bazı çocukların okul çıkışında “Anne ben hastayım, doktora gidelim” diyerek buraya gelmek istediğini duyduk. Çocuklar buraya korkmadan gelebiliyor ve geldiklerinde beklerken hoşça zaman geçirebiliyorlar” diye konuştu.

Ayşe Yiğit Keskin, muayene ve tedavinin yanı sıra çocukların gelişim takibini ve aşılamalarını yaptıklarını, ayrıca anne sütü eğitimleri verdiklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu