Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Aşık Veysel'i Muhteşem Bir Konserle Andı

Halk ozanımız Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü anısına CSO ADA ANKARA’da düzenlenen özel gecede Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki orkestra, “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” eserinin dünya prömiyeri ile dinleyici karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Aşık Veysel'i Muhteşem Bir Konserle Andı
25 Mart 2023 - 12:49

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” ESERİNİN DÜNYA PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümünü ve UNESCO Aşık Veysel Yılı’nı, ülkemizin ödüllü bestecilerinden Erberk Eryılmaz’ın orkestra tarafından verilen sipariş üzerine yazdığı “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” eseri ile andı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği özel konser kapalı gişe gerçekleşerek büyük beğeni topladı.

Halk ozanımız Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü anısına CSO ADA ANKARA’da düzenlenen özel gecede Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki orkestra, “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” eserinin dünya prömiyeri ile dinleyici karşısına çıktı. Piyanist, şef ve vurmalı halk çalgıları yorumcusu Erberk Eryılmaz’ın, Aşık Veysel’in vatanseverlik kavramını dolduran çalışkanlığı, fikir açıklığı, eğitime ve bilgiye verdiği değerden esinlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen yazdığı eser sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bu özel konserde sahnesini; bestecilerin özgür sesleri, müzik tutkuları ve sınırsız estetik anlayışlarını dinleyiciye yansıtmak üzere kurulan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yeni Müzik Topluluğu ile paylaştı. Eserde zurna, kaval, tütek, saz, üç telli ve divan sazı gibi Türk müziği çalgıları kullanılarak, ünlü ozanın icra geleneği orkestra ile bütünleşti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"