Cinemaximum ve Türk Kızılay'dan Kadınlar için 8 Mart Özel Gösterimi

Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapmaya devam eden CGV Mars Cinema Group, son olarak Türk Kızılay İstanbul Kadın Başkanlığı ile yapılan iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Cinemaximum ve Türk Kızılay'dan Kadınlar için 8 Mart Özel Gösterimi
09 Mart 2022 - 13:55

Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapmaya devam eden CGV Mars Cinema Group, son olarak Türk Kızılay İstanbul Kadın Başkanlığı ile yapılan iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Ekonomik ve sosyal imkansızlıklar nedeniyle uzun süredir sinemaya gidemeyen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cinemaximum Forum İstanbul’da Dilberay filminin özel gösteriminde ağırlandı.   

Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyonlara getiren CGV Mars Cinema Group, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kızılay iş birliğiyle ekonomik ve sosyal imkansızlıklardan dolayı uzun süredir sinemaya gidemeyen kadınlar için ‘Dilberay’ filminin özel bir gösterimini gerçekleştirdi. Ayrıca, filmin başrol oyuncusu Büşra Pekin de bu özel gösterime katılarak, film öncesinde kadınlarla sohbet etti ve onlara yönelik kısa bir konuşma yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Cinemaximum Forum İstanbul’da gerçekleştirilen film gösterimi için zorluklarla dolu hayatını güçlü bir kadın portresiyle taçlandıran şarkıcı Dilber (Ay) Karakaş’ın hayatını anlatan ‘Dilberay’ filmi seçildi.  

“Bu özel gün için, özel olduğunu düşündüğümüz bir ismin filmini seçtik”

Böyle anlamlı bir günde sinemaya gidemeyen kadınları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten CGV Mars Group Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü Ceyda Gökyıldırım, şunları söyledi: “CGV Mars Cinema Group olarak, Türk Kızılay İstanbul Kadın Başkanlığı ile yaptığımız iş birliği sayesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ekonomik ve sosyolojik bazı sebepler nedeniyle uzun zamandır sinemaya gidememiş kadınlarımızı misafir etmenin heyecanını yaşadık. Kadınlarımızı sinemamızda ağırlayarak, hem onların sinema hasretini gidermeleri ve sosyalleşmelerine hem de sevilen bir kadın sinema oyuncusu olan Büşra Pekin ile tanışmalarına imkan sağladık. Bu özel gün için de, özel olduğunu düşündüğümüz bir ismin hayatını anlatan Dilberay filmini seçtik. Dilber Ay, seslendirdiği türküler ve şarkılar, sinema filmlerinde aldığı roller, katıldığı programlar ve rol aldığı reklam filmleri ile bilinmesinin yanı sıra güçlü, özgüveni yüksek ve hayatın karşısına çıkardığı en güç zorluklara karşı direnen bir imaj yaratan karakter olarak da hafızalara kazındı. Kadınlarımız Dilber Ay’ın duruşundan, mücadelesinden ve hayat yolculuğundan kesitlerle kendilerine önemli dersler çıkaracak. Şahsen kadının olmadığı bir dünyanın ve toplumun olamayacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki, gelecek de refah da kalkınma da kadınların ellerinde yükselecek. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Türk Kızılay Kadın İstanbul İl Başkanı Nilhan Ayan ise, “Öncelikle, böylesi önemli bir günde çeşitli sebeplerden dolayı sinemaya gidemeyen kadınlarımıza yönelik anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dilber Ay karakteri, şarkılarının yanı sıra hepimizin hatıralarına cesaretli, başarılı ve hırslı kişiliği ile kazındı. Yaşadığı olaylar, hayat hikayesi, başarma hırsını ve azmini hiçbir zaman kaybetmemesi, kadınlarımız için ilham alınabilecek önemli dersler içeriyor. Dilber Ay hayatı boyunca yaşadığı zorluklar olsa da, müziğiyle kariyerinde ilerleme savaşı verdi. Dilber Ay’ın hayatını konu alan bu filmi kadınlarımızın beğeneceğini hatta bazıları için belki de hayatta savaşmak için umut olacağını umuyoruz. Bu vesileyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sesimizi daha gür çıkararak, geleceği hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımı vurgulamak istiyorum” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"