"Çikolataya Başlangıç" ve "Temel Barista" eğitimleri Eylül'de başlıyor!

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, üniversitenin bilgi birikimini halkla buluşturmaya devam ediyor.

"Çikolataya Başlangıç" ve "Temel Barista" eğitimleri Eylül'de başlıyor!
09 Ağustos 2023 - 22:16

EÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi toplumsal eğitim programlarına yenilerini ekliyor

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, üniversitenin bilgi birikimini halkla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce ücretsiz olarak “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista Eğitimi” atölyeleri düzenleyen akademi, eğitimlerine Eylül ayında da devam edecek.

Akademide halka yönelik eğitimlerin yoğun ilgi görmesinden dolayı bu konuda devamlılık sağlamak istediklerini belirten Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Bizim eğitim programındaki temel amacımız öncelikle Çeşme’yi gastronomi turizminin merkezi haline getirmek. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'ın da vurguladığı gibi üniversite-toplum bütünleşmesini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 12 -13 Eylül tarihlerinde yeni bir toplumsal eğitim programı başlatıyoruz. Eğitimlerimizden birisi ‘Çikolataya başlangıç’ eğitimi diğeri ise yine ‘Temel Barista’ eğitimi olacak. Daha önce yaptığımız programlarla iyi bir ivme yakaladık, bu konuda iddialı ve kararlıyız. Kısa bir süre içinde Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi bünyesinde Çeşme'miz ve İzmir'imiz gastronomi turizminin merkezi haline gelecek. Gastronomiye ilgi duyan herkesi eğitim programlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.


Başvurular Nasıl Yapılacak?

Eğitimlere nasıl başvurulacağı konusunda bilgi veren Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Samet Can Curkan, “Sosyal medya hesaplarımızda yer alan afişlerdeki QR kodları okutarak ya da yine sosyal medya hesaplarımızda bulunan başvuru linklerine tıklayarak ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıtların ardından 5 Eylül 2023 tarihine kadar bizlerden kesin kayıt için dönüş olacak.  Daha sonra da kesin kayıtlar için adaylara bilgi vereceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...