CHP'li Ali Bor, Bergama belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyelikleri görevini hala sürdüren Şehir ve Bölge Plancısı Ali Bor partisi CHP’den Bergama belediye başkan aday adayı oldu.

CHP'li Ali Bor, Bergama belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı
24 Kasım 2023 - 23:04

ŞEHİR PLANCISI - BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ALİ BOR CHP’DEN BERGAMA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyelikleri görevini hala sürdüren Şehir ve Bölge Plancısı Ali Bor partisi CHP’den Bergama belediye başkan aday adayı oldu. Resmi başvurusunu yapan Ali Bor, 27 Kasım Pazartesi günü partide yapacağı basın açıklaması ile aday adaylığını resmen ilan etmiş olacak.
 
Niçin Bergama Belediye Başkanlığına talip olduğunu açıklayan genç siyasetçi Ali Bor “severek yaşadığım ve her zaman kendimi bir parçası hissettiğim Bergama da; tarih, turizm ve son dönemde sanayi ile iç içe geçmiş bu şehirde yapılacak çok iş var. Bu işleri de mutlaka iyi bilen birisi yapmalıdır. Ben mesleki, siyasi tecrübem ve görev aldığım kritik sorumluluklar nedeni ile bu işlerin altından kalkabileceğime üstesinden gelebileceğime inandığım için aday adayı oldum” dedi.

Bakırçay Bölge Gazetesi muhabirinin sorularını yanıtlayan Ali Bor'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

“38 yaşındayım. Evliyim ve bir çocuk babasıyım. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi aldım. Aynı üniversitede Kent Tasarımı alanında yüksek lisans eğitimi aldım. Yüksek lisans çalışmam sırasında bir süre Avusturya’da Viyana Teknik Üniversitesi’nde eğitim aldım. Eğitim hayatım bitince, özel sektörde gayrimenkul değerleme alanında uzman olarak çalıştım. Bu konuda Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) Gayrimenkul Değerleme uzmanı olarak lisans aldım. 2014 yılında yüksek mimar olan eşim Burcu Bor ile birlikte Bergama’da ofisimizi açtık. Mimarlık mühendislik ve müteahhitlik alanında çalışmaktayız. Çok iyi düzeyde İngilizce ile başlangıç düzeyinde Almanca lisanlarını bilmekteyim.
 

AVRUPA KONSEYİ PROGRAMINA SEÇİLEN TEK TÜRK SİYASETÇİYİM

Siyasi yaşantıma 2017 yılında Bergama CHP de başladım.  2019 yerel seçimlerinde CHP’den 1. Sıra meclis üyesi adayı olarak seçimlere katıldım. 2019 Nisan ayından bu yana Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulunmaktayım. Meclis üyeliğim zarfında Bergama Belediye Meclisinde imar komisyonu üyeliğinde bulundum. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde ise, iki yıl boyunca kentsel dönüşüm komisyonunda başkan vekilliği görevinde bulunduktan sonra 3 yıl imar komisyon üyeliği yaptım. Ayrıca başkanlık divan kâtipliği görevimi sürdürmekteyim. Bu görevlerim devam ederken Avrupa Birliğine bağlı olan Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen proje kapsamında genç seçilmiş politikacılar programına başvurdum. Bu programa ilk defa üye olmayan, aday ülkelerden başvuru kabul edildi. Avrupa Birliği tarafından özgeçmişim ve görev aldığım projeler değerlendirilerek ülkemin ve İzmir’in ilk temsilcisi olarak bu programa kabul edildim. Geçen ay Brüksel’de yapılan Avrupa Şehirler ve Bölgeler Konferansına katılarak Bergama’mızı temsil ettim.

Niçin aday oldum sorunuza gelince; Bergama’da yaşayan, Bergama’da çocuğunu büyüten ve mesleğiyle bu kente katkı sağlayan bir şehir plancısı olarak diyebilirim ki; tarih, turizm ve son dönemde sanayi ile iç içe geçmiş bu şehirde yapılacak çok iş var. Bu işleri de mutlaka iyi bilen birisi yapmalıdır. Ben mesleki ve siyasi tecrübem ve görev aldığım kritik sorumluluklar nedeni ile bu işlerin altından kalkabileceğime, üstesinden gelebileceğime inandığım için aday adayı oldum ve partim CHP’den Bergama Belediye Başkanlığına talip oldum.

Bu şehirde yaşayan insanların, yani çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınların ve yaşlılarımızın daha güzel ve temiz bir şehirde yaşayabilecekleri ve daha mutlu olmalarını sağlayabileceğim için, başta Bergamalı hemşerilerim ve partililerimden büyük bir teveccüh ve talep geldiği için bu yola çıktım ve aday adayı oldum.
 

BERGAMA ÇOK HIZLI BÜYÜYOR VE DAHA DA BÜYÜYECEK

Bergama’yı nasıl değerleniyorsunuz sorunuza gelince; Bergama hızla gelişip büyüyor.  Bergama OSB ve Aşağıkırklar’da başlayan BASBAŞ ile yoğun bir göçe ve nüfus artışına sahne olacaktır. Bu uzun sürmeyecek ve bir iki yıl içinde başlayacaktır. Meclis üyeliğim süresince bu konuda belediye yönetimini ve bürokratları defalarca uyarmama rağmen maalesef yeni imar alanları; yeni yerleşim, eğitim, ticarethane, sağlık ve ibadet alanları yapılmalıydı. Bunun alt yapısı şu ana kadar hazırlanmış olmalıydı.
Bergama eğer bu hamleleri yapmaz ve gelecek olan nüfusu kaçırır ise büyük bir tehlike olan çarpık kentleşme sorunu ile karşı karşıya kalacaktır. Bunun sonucunda korunması gereken tarım alanları, orman alanları, meralar tehlike altına girecektir.
Bergama’da ikinci önemli bir nokta ise kentimiz bir tarih kentidir.  UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiştir. Bergama gelişip büyürken tarihe saygılı olmak zorundadır ve bir koruma kullanma dengesi içerisinde bunu iyi kurmalıdır.
Şehir plancısı olarak başkan seçilirseniz artı ve eksileriniz ne olur sorunuza gelirsek: Benim lisans ve yüksek lisans derecelerimde aldığım eğitim ve iş yaşamımda elde ettiğim tecrübeyi başkan seçildiğim zaman kolaylıkla aktarabilirim.  Bu avantajlarım sayesinde yarım kalan işleri hızla bitirip yeni yatırım ve işlere başlarız. Gerek Büyükşehir gerek Avrupa Birliğinde aldığım görevler nedeniyle ilçemizin dünyada tanıtımına büyük bir katkı koyacağıma inanıyorum.
 

ÇATIŞARAK DEĞİL UZLAŞARAK BERGAMA’YI YÖNETECEĞİM

Ben Bergama belediye meclisinde sürekli yapılan hata ve eksikleri vurguladım. Bunların kimisi dikkate alındı kimisi maalesef alınmadı. Dikkate alınmayan uygulamalarda da – ki stadyum esnaflarının mağdur edildiği süreci, Fuat Olugan Parkı’nın imara açılması, endüstri mirası olan Tekstil Fabrikası davası ve Alibeyli Merası konularını hatırlatmak isterim bu konuda – birçok gecikme veya yap-boz uygulamalar söz konusu oldu. Belediyecilikte önemli noktalardan biri, Bergama Belediyesi bütçesinden yapılan sadece birkaç yatırımdan biri olan Zeytinpark’ın 13 milyon TL’ye ihaleye çıkmışken 60 milyon gibi fahiş bir rakama bitirilmesi gibi kamunun yani halkın parası kullanırken çarçur etmeden yatırımlar yapılmaktır. Ben şehirleşmenin meslek pratiğinde olan bir insan olarak doğru bütçe planlamasıyla, doğru ekiple, yerinde yapılacak uygulama denetimiyle bu işin en doğru nasıl yapılacağını göstermek üzere aday adayıyım. Seçim öncesi gelişi güzel makyaj görüntüler sunmak değil gelecek nesillere uzun yıllar refah içinde yaşanacak bir Bergama bırakmak istiyorum. Bu öngörü ve vizyonla Bergama’yı çatışarak değil uzlaşarak, katılımcı ve uzlaşmacı bir anlayışla en önemlisi sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ile yöneteceğiz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...