Cazın en lezzetli hali Metro Türkiye ile Bozcaada'da

Bu yıl altıncısı düzenlenen Bozcaada Caz Festivali’nın sponsorlarından olan Metro Türkiye 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde Wise Wine Local Selection Uzun Masa Tadım ve Bağ Gezisi etkinlikleri düzenleyecek.

Cazın en lezzetli hali Metro Türkiye ile Bozcaada'da
22 Ağustos 2022 - 13:03

Bozcaada’nın ilham veren doğasında düzenlenen Bozcaada Caz Festivali sponsorluğu kapsamında Metro Türkiye, Wise Wine Local Selection Uzun Masa Tadımları ve Bağ Gezisi etkinlikleri ile gastronomi meraklılarıyla bir araya gelecek. 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere katılanlar, Türkiye'nin ilk WSET sertifikalı eğitmenlerinden Cüneyt Uygur’un ve Bozcaada’nın en köklü bağcı ailelerinden Ahmet Talay’ın keyifli bağ bozumu sohbeti eşliğinde yerli üzümlerden hazırlanan Wise Wine Local Selection seçkisini yerel peynir eşleşmesi ve keyifli bir müzik dinletisi ile birlikte tadacaklar.

 
 22 Ağustos 2022, İstanbul – Bu yıl altıncısı düzenlenen Bozcaada Caz Festivali’nın sponsorlarından olan Metro Türkiye 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde Wise Wine Local Selection Uzun Masa Tadım ve Bağ Gezisi etkinlikleri düzenleyecek. Wise Wine Local Selection Uzun Masa Tadım etkinliğinde yerli üzümlerden hazırlanan Wise Wine Local Selection seçkisinin tadımı için festivalciler, Türkiye'nin ilk WSET sertifikalı eğitmenlerinden Cüneyt Uygur ile K Bozcaada Revma’da buluşacak. Katılımcılar, özellikle ada ve çevresindeki üreticilerin ürettiği üzümlerden oluşturulan Vasilaki, Sıdalan, Karalahna gibi yerli üzümleri ve her biri için özenle eşleştirilmiş yerel peynirleri deneyimleme şansı bulacak. Yaz akşamını Bozcaada’nın serin havası ve güneşiyle bağda batırmak isteyenler ise Wise Wine Local Selection Bağ Gezisi etkinliğinde Sulubahçe Mevkii, Talay Bağları’nda biraraya gelecek. Wise Wine Local Selection ürünleri, Cüneyt Uygur ve Bozcaada’nın en köklü bağcı ailelerinden Talay'ın ikinci kuşağından Ahmet Talay’ın keyifli bağ bozumu sohbeti ve müzik dinletisi eşliğinde deneyimlenecek.
 
30 yılı aşkın süredir yerli ürünün ve üreticisinin destekçisi olan Metro Türkiye, ülkemizin festivalde tadım eşleştirmesi yapılacak peynirleri ise yine raflarında yer alan yerel ve Coğrafi İşaretli peynirler arasından seçerek lezzetli bir uyum yaratıyor. Trakya eski kaşarı, özel olarak büyütülen ve fenni yem tüketmeyen küçükbaş hayvanların sütünden hazırlanan Coğrafi İşaretli Divle Obruk peyniri, yağı alınmamış sütten hazırlanan ve uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyan Coğrafi İşaret Adayı Kargı Tulumu ve ilk kez Osmanlı İmparatorluğu zamanında üretilmiş bir peynir türü olan Mihaliç peyniri de tadım menüsünde yer alıyor. Metro Türkiye, festival katılımcılarına keyifli anlar yaşatırken, Wise Wine Local Selection ile Türkiye’nin 5 farklı bölgesine ve 35 üreticisine ait, her biri bulunduğu yöreden, iklimden, topraktan izler taşıyan yerel ürünleri sunarak, ülkemizin üzüm bağlarının tanıtımına da katkıda bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"