Carême Restaurant İzmir'in Zirvesinde

Wyndham Grand İzmir Özdilek’in 19. katında hizmet veren Carême Restaurant,  misafirlerine Türk ve uluslararası mutfaklardan özenle seçilmiş örnekleri servis ediyor.

Carême Restaurant İzmir'in Zirvesinde
27 Ağustos 2020 - 16:22
Wyndham Grand İzmir Özdilek’in 19. katında hizmet veren Carême Restaurant,  misafirlerine Türk ve uluslararası mutfaklardan özenle seçilmiş örnekleri servis ediyor.

Eşsiz deniz ve şehir manzarasına sahip mekan, özellikle romantik akşam yemeklerine ve dostlarla birlikte seçkin bir akşam yemeğinde bir araya gelmek isteyen konuklara à la carte ve set menü alternatifleri sunuyor.
Evlilik yıl dönümü kutlamasıdoğum günü partileri, özel davetler, baby shower ve romantik evlilik tekliflerine ev sahipliği yapan Carême Restaurant, konsepte özel dekorasyonları ile en özel kutlamalarda şehirde akla gelen ilk seçenek oluyor.

Wyndham Grand İzmir Özdilek’te Executive Chef olarak görev yapan Muzaffer Yalçın sorumlu olduğu Carême Restaurant’daki hizmet kalitesi hakkındaki detayları paylaştı.

Bize kendinizden söz eder misiniz?
1982 İzmir doğumluyum, evli üç çocuk babasıyım. Meslek hayatına 1996 yılında 3 yıldızlı bir otelde görev yapan babamın yanında çırak olarak başladım. O dönem hem çalıştım hem de okuluma devam ettim. İtalyan ve Fransız mutfaklarının incelikleriyle 18 yaşında ünlü bir restoranda İtalyan şefin yanında çalışmaya başladığımda tanıştım. Daha sonraki yıllarda ise birçok tanınmış restoranda, yurt içinde ve yurt dışında yer alan önemli zincir otellerde ve tatil köylerinde çalıştım. Bu dönemde uluslararası eğitim programlarına da katılarak kendimi geliştirmeye devam ettim. 2015 yılından bu yana ise Wyndham Grand İzmir Özdilek’te executive chéf olarak görev yapıyorum.

Carême Restaurant’ı öne çıkaran özellikler nelerdir?
Kalite anlayışımızdır. Kalite, bir yaşam tarzıdır, hepimizin görevidir ve misafirlerimize karşı sorumluluğumuzdur. Biz otelimizde misafirlerimizin taleplerini yerine getirirken her zaman uluslararası kalite standartlarını hedefliyoruz. Bu çabalarımızın sonucunda da üst üste üç defa  “Best Of Wyndham Grand” ödülünü aldık. Böylece Wyndham Hotels & Resorts Grubu içinde üstün kalite, başarılı performans ve yüksek misafir memnuniyeti sağlayan otel olduğumuzu kanıtlamış olduk. Bu ödülün yanı sıra yerli ve yabancı internet siteleri tarafından üstün başarı ödülleri almaya devam ediyoruz. Tüm bu ödüller başarımızı tasdiklese de aynı çizgiyi devam ettirmenin büyük çaba gerektirdiğini biliyoruz.

Yemek, sadece tabaktaki yiyecek değildir!
İnsanlar hayatı kutlamak, neşelenmek, hüzünlerini paylaşmak veya hatıraları canlandırmak için sofralarda buluşur. Belki iddialı bir ifade olarak düşünülebilir fakat bugün yemek, kişinin hayata bakışını, değerlerini, çevreye karşı gösterdiği tutum ve davranışlarını şekillendiren sonuç olarak dünya görüşünü ifade edebildiği bir araçtır ve bir sosyalleşme biçimidir.
Biz de Carême Restaurant olarak misafirlerimize kaliteli ve seçkin bir akşam yemeği deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Misafirlerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler de başarımızı tescilliyor, güzel yorumlar ekip arkadaşlarımıza güç oluyor. Emeğin takdir edilmesi özellikle genç meslektaşlarımız için çok önemli. Misafirlerimizden gelen bu olumlu enerji, sunulan hizmetin de üst seviyedeki kalitenin de devamını sağlamakta kuvvetli bir unsur olarak öne çıkıyor.

Covid-19 sizi nasıl etkiledi? 
Son birkaç aydır ülkemizde ve dünyada eşi benzeri görülmemiş gelişmeler yaşıyoruz.
Covid-19 krizi, milyonlarca insanın yaşamını ve geçim kaynaklarını etkiledi ve özellikle seyahat, turizm ve konaklama sektörünü büyük oranda etkiledi. İlk dönemlerde yaşanan panik yerini virüsün aldığımız önlemlerden güçlü olmadığı bilgisiyle değişti ve yerini tedbiri getirdi.  Pandemi öncesinde de otelimizde TS EN ISO 9001:2005, TS EN ISO 22000 ve TS EN ISO 10002:2014 standartları uygulanmaktaydı. Pandemi ile birlikte alınması gereken tedbirler açıklanır açıklanmaz bizde hızlıca hazırlıklara başladık ve tüm ekip Covid-19 virüsüne karşı alınacak önlemlerle ilgili yoğun eğitimler aldık. İzmir’in merkezinde Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip ilk beş yıldızlı oteli olduk. Böylece salgınla mücadelede gerekli tüm hijyen önlemlerini en üst seviyede aldığımızı tescilledik. Bakanlık denetçilerinin her ay yeniden denetim yapmaya devam ettiklerini de eklemek isterim.
 
Otelimizde ve restoranımızda artırılmış temizlik ve dezenfeksiyon gerçekleştiriyoruz. Kapasiteler, masa ve sandalye konumlandırmaları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi. Tüm malzemeler ve her kullanımından sonra masalar, sandalyeler dezenfekte ediliyor. Ekibimiz vardiyalarına, sıcaklık ölçer ile ateşleri ölçülerek başlıyor ve yaptıkları işe göre kişisel korunma donanımı kullanıyorlar.
 
Bugün Carême Restaurant‘ı tercih eden misafirlerimiz, kaliteli hizmetin yanında güvenli ve hijyenik bir ortam da bekliyor. Biz de onların gönül rahatlığı içinde sevdikleri ile birlikte güzel zamanlar geçirmelerini sağlıyoruz.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...