Büyükşehir, "Sıla Hasreti" belgeselini İzmirliler ile buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadelenin 100’üncü yılına özel hazırlanan “Sıla Hasreti” belgeselini İzmirliler ile buluşturdu.

Büyükşehir, "Sıla Hasreti" belgeselini İzmirliler ile buluşturdu
04 Ekim 2023 - 21:21

Sıla Hasreti belgeseli İzmirliler ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çekilen Sıla Hasreti belgeseli Kültürpark İzmir Sanat’ta izleyicilerle buluştu. Mübadele’nin yüzüncü yılı anısına çekilen belgeselin gösterimi öncesi yönetmen Gülsel Özkan ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belgeselde emeği geçenlere teşekkür etti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadelenin 100’üncü yılına özel hazırlanan “Sıla Hasreti” belgeselini İzmirliler ile buluşturdu.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Gülsel Özkan’ın üstlendiği, çekimleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Giritliler Federasyonu’nun destekleriyle Türkiye, Yunanistan ve İzmir’de yapılan belgesel Kültürpark İzmir Sanat’ta gösterildi. Belgeselin gösterimi öncesinde yönetmen Gülsel Özkan ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in bir mübadele kenti olduğunu ifade ederek belgeselde emeği geçenlere teşekkür etti.


Çekimlerin büyük ölümü İzmir’de yapıldı

Belgeselin çeşitli ödüllere layık görüldüğünü ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirten Yönetmen Gülsel Özkan, “Filmimiz yeni bitti. Şu ana kadar üç festivalde yer aldı. Umarım daha nice ödüller kazanırız. Bu ödülleri sıla hasreti ile ölen insanların ruhuna sunuyorum. Bu ödülü yüz yıldır acılarıyla, çektikleriyle bir araya gelenlerin torunlarına sunuyorum. İzmir bir mübadele şehri. Çekimlerimizin büyük bölümünü İzmir’de gerçekleştirdik” dedi.


Detaylı röportajlar

Yönetmen Gülsel Özkan’ın Sıla Hasreti’ni “vatanını son bir kez göremeden ölen tüm Rum ve Türk mübadillere” ithaf ettiği belgesel film, Balkan Savaşları’ndan başlayarak hem konunun uzmanı Yunan ve Türk tarihçilerle hem de her iki taraftan mübadil ailelerin bugünkü temsilcileriyle yapılan röportajlarla detaylı şekilde anlatıyor. Bu acı dolu hikâyelere Fuat Saka’nın bestelediği ve orkestra düzenlemesi Vangelis Zografos’a ait Göç Senfonisi: Karanlık Sular’ın canlı performansından görüntüler de eşlik ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu