Bergama'da zeytin ve zeytinyağı sezonu açıldı

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Ticaret Borsası ve Bergama Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen 2023-2024 Sezonu Zeytin ve Zeytinyağı Açılış Töreni'nde konuştu.

Bergama'da zeytin ve zeytinyağı sezonu açıldı
16 Kasım 2023 - 22:28

KOŞTU: ZEYTİNCİLİKTE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

İzmir Ticaret Borsası ve Bergama Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen 2023-2024 Sezonu Zeytin ve Zeytinyağı Açılış Töreni'nde konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili Tarım Bakanlığı’mız önemli teşvikler sağladı ve bu bölgemizde önemli bir başarı sağladı. Birçok tarıma elverişli olmayan tarım arazilerinin zeytin ağaçlarıyla donanmasını sağladık. Ağaçlarımız verim vermeye başlıyor ve rekoltemiz artıyor” dedi.

Bergama Belediyesi Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa; Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, İzmir Ticaret Borsası Yön. Krl. Bşk. Işınsu Kestelli, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat, İTB Yönetim Kurulu Üyesi ve TARİŞ Zeytin Yağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman katıldı.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Zeytin ve zeytinyağı üretimindeki sorunlara artık bir çözüm getirmemiz gerekiyor. Bergama, Dikili ve Kınık ortak kaderde buluşuyor. Bakırçay Havzası verimli topraklarıyla birçok medeniyete başkentlik yapmış önemli bir coğrafya. Bakırçay havzasının kalkınması için bu üç belediyemizin ortak hareket etmesi gerekiyor. Bölgemizin en hızlı şekilde kalkınmasını sağlayan şey ise ulaşımdır. Kuzey Ege Otoyolu İzmir ile bağlantıyı sağlamış, İzmir- İstanbul Otoyolu ulaşım imkânlarımızı kolaylaştırmıştır. Tüm bunlar bölgemizin bir kavşak noktası olmasını sağlamıştır. Birçok şehirden yatırımcı bölgemize yatırım yapmaya geldi.  Bu gelişmelerin yanında bizim ürünlerimizi en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili Tarım Bakanlığı’mız zeytin dikim alanlarının artması için önemli teşvikler sağladı ve bu bölgemizde de önemli bir başarı sağladı. Birçok tarıma elverişli olmayan tarım arazilerinin zeytin ağaçlarıyla donanmasını sağladık. Ağaçlarımız verim vermeye başlıyor ve rekoltemiz artıyor. Bu yıl küresel iklim krizi sebebiyle ekstra bir yıl yaşıyoruz fakat artık pazarda söz sahibi olacağız” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"