Bergama'da Sağanak Yağış Mesaisi: Alınan önlemler işe yaradı!

Bergama Belediyesi’nin yaz aylarından beri yaptığı çalışmalarla muhtemel felaket önlendi. Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla yazın yangınlara karşı, kışın muhtemel sel ve taşkınlara karşı dere yatakları, üretim yolları düzenli olarak temizleniyor, şarampoller açılıyor, tıkanması muhtemel birikintiler toplanıyor.

Bergama'da Sağanak Yağış Mesaisi: Alınan önlemler işe yaradı!
16 Ocak 2024 - 15:10
Bergama Belediyesi’nin yaz aylarından beri yaptığı çalışmalarla muhtemel felaket önlendi. Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla yazın yangınlara karşı, kışın muhtemel sel ve taşkınlara karşı dere yatakları, üretim yolları düzenli olarak temizleniyor, şarampoller açılıyor, tıkanması muhtemel birikintiler toplanıyor. Yaz kış demeden yapılan bu hizmetlerle önlemler alındı ve yaşanan bu yoğun yağışta küçük çaplı hasarlarla Bergama kurtuldu. Meteoroloji’nin uyarılarına karşı kayıtsız kalmayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yoğun yağışta da çalışmaları yapan belediye ekiplerinin yanında yer aldı. 

Meteoroloji’nin uyarılarına karşı kayıtsız kalmayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yoğun yağışta da çalışmaları yapan belediye ekiplerinin yanında yer aldı. 

KOŞTU; “BÖLGEMİZDE BÜYÜK AFETİ ÖNLEDİK, HASARLARI TESPİT ETTİK”
15 Ocak gecesi itibarıyla başlayan yoğun yağış, Bergama’nın birçok noktasında etkili oldu. Alınan önlemlerle daha büyük zarardan kurtulduklarını söyleyen Hakan Koştu; “Bölgemizde dün akşamdan beri yoğun yağış yaşanıyor. Kozak bölgemizde akan Selinos deresi başta olmak üzere şehrimizin her noktasında şiddetli yağmurdan etkilenen noktalarda iş makinalarımız müdahalede bulunuyorlar. Yaz aylarından beri aldığımız önlemlerle ilçemizin birçok noktasında irili ufaklı su akıntılarımızın muhtemel tıkanma noktalarını tespit ederek düzenli aralıklarla temizledik. Aldığımız önlemlerle daha büyük afetlerin önüne geçmiş olduk. Hasar gören bölgelerimiz ve vatandaşlarımız bulunuyor.

KOŞTU; SELİNOS ANTİK KANAL PROJEMİZ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU
Koştu; Göreve geldiğimizde uygulamaya başladığımız ve hala sürdürülen Selinos Antik Kanal Projemizin ne kadar önemli olduğu bu olayda gün yüzüne çıkmış oldu. Bergama’mızın makûs talihini değiştirecek projeyle ıslah ettiğimiz Selinos deresinde tarihi mahallemizi ayağa kaldırmakla kalmadık vatandaşımızın göreceği zararı da önlemiş olduk. Aşırı yağışların dere yataklarına getirdiği çamur ve benzeri atıkları da anında müdahalede bulunarak giderdik. Allah, tüm ülkemizi doğal afetlerden korusun. Bize de belediye olarak düşen tüm sorumlulukları yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Tutanak altına alınan zararları da Bergama Kaymakamlığımız, AFAD ve belediyemiz imkânlarıyla tamamlamaya çalışacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu