Bergama'da "Engelsiz Spor ve Sanat Şöleni" düzenlendi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından Engelsiz Spor ve Sanat Şöleni düzenlendi. Bergama Belediyesi Erdal Önder Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şölene Bergama genelindeki tüm engelli öğrencilerimiz ile bir araya gelindi.

Bergama'da "Engelsiz Spor ve Sanat Şöleni" düzenlendi
05 Aralık 2023 - 23:31

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ SPOR VE SANAT ŞÖLENİ

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından Engelsiz Spor ve Sanat Şöleni düzenlendi. Bergama Belediyesi Erdal Önder Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şölene Bergama genelindeki tüm engelli öğrencilerimiz ile bir araya gelindi. Engelli öğrenciler, vatandaşlar, aileleri ile düzenlenen programa öğretmenleri ile birlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Spor parkurunda basket atma, şut vuruşu, halat çekmenin ardından çocuklarımız görsel sanatlarda elleriyle baskı ve boya yaptılar.


HAKAN KOŞTU; ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN ÇÖZÜMLERİ SOSYAL SORUMLULUĞUMUZ

Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlara karşı ayrı bir özen gösteren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Biliyoruz ki, engelli vatandaşlarımızla yollarımız ve kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsa, toplu taşıma araçları kullanılamıyorsa, ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa asıl engel burada demektir. Bergama Belediyesi olarak bizler engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretmeyi, aileleriyle birlikte mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermeyi en önemli sosyal sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Ülke nüfusumuzun yüzde 13’ünü oluşturan engelli bireylerimiz için özellikle istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kaydedildi. Bizde Bergama Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi için her türlü çalışmaya öncelik veriyoruz. Özellikle şehrimizi yollarıyla, kaldırımlarıyla, parklarıyla, otoparklarıyla, çevre düzenlemeleriyle yeniden inşa ettiğimiz bu süreçte, tüm projelerimizin engelli bireylerimiz için “erişilebilir” olmasına dikkat ediyoruz. Çeşitli sanat, spor ve hobi kurslarıyla hayatın içinde engelli vatandaşlarımızla birlikte olmayı çok seviyoruz.


RAHMİ YEŞİLSOY ENGELLİ MERKEZİ’NDE ÖĞRENCİLERİMİZ KURSLARDAN YARARLANIYOR

Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’miz ile 289 üyesi ile ilçemizdeki tüm engelli bireylerin sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor. Merkezimizde her yıl ortalama 70 engelli bireyimiz çeşitli kurslardan yararlanıyor. Ayrıca Engelsiz Taksi aracımızla düzenli olarak engelli vatandaşlarımızı gitmek istedikleri hastanelere ulaştırıyoruz.


DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ’NDE BERGAMA’YA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN ÖDÜL

Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’miz ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile birlikte çok önemli projelere imza atıyoruz. Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi işbirliği ile yürütülen Zero Project tarafından “Dünyanın En İyi Erişilebilir Projesi” ödülünü Bergama Belediyesi Engelli Merkezi’mizin yürüttüğü “Erişilebilir Eğitim Sistemleri” projesi kazandı. Bu tüm Bergama için çok büyük bir gurur. Amacımız, engelli olmanın engel olmadığı bir Bergama inşa etmek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu