Bergama'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Bergama, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladı. Bergama İlçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları 24 Ekim’de başladı ve 29 Ekim Bergama Kültür Merkezi’nde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Konseri ile sona erecek.

Bergama'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı
29 Ekim 2023 - 14:09
Bergama, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladı. Bergama İlçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları 24 Ekim’de başladı ve 29 Ekim Bergama Kültür Merkezi’nde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Konseri ile sona erecek.

24 Ekim’de Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Konseri” ile başlayan kutlamalar 26 Ekim’de İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile devam etti. 27 Ekim’de Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği “Atatürk” isimli oyun vatandaşlarımızla buluştu. 28 Ekim’de Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Türk Halk Müziği Konseri’nden sonra 29 Ekim akşamı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği konseri izleyicilerle buluşacak. Spor etkinlikleri ve konserler ile kutlanan Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Hızlı Satranç Turnuvası, Voleybol Turnuvası, 1923 metre 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu, Masa Tenisi, Lise ve Ortaokul öğrencilerine özel 3*3 Sokak Basketbolu, Bergama’nın tarihi 99 merdivenlerinde 100. Yıl Merdiven Yarışması, Oryantiring Yarışmaları düzenlendi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ortaokullar arasında Masa Tenisi Turnuvası, Atletizm Yarışması, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Öğretmenler Karma Resim Sergisi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Öğretmenler Konseri, Bergama Halk Eğitim Merkezi Sergisi, 100. Yıl Logo ve Resim Sergisi düzenlendi.

BAŞKAN KOŞTU; “ CUMHURİYETİMİZ İLELEBET SÜRECEK”
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “24 Ekim’de başladığımız 29 Ekim kutlamaları bugünde devam ediyor. 24 Ekim’de Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resim sergisi ve konseri ile kutlamalara başladık. Hemen akabindeki akşam İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile harika bir akşam yaşadık. Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun “Atatürk” konulu tiyatrosu sergilendi. Gün içimde çocuklarımız ve gençlerimizle spor etkinlikleri düzenledik. Kültür, sanat ve spor ile Bergama’nın tarihi ve şanına yakışır bir 100. Yıl kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakması akabinde ve kurtuluş mücadelesinin başlamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti kurulması başlamış oldu. 23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu ve 30 Ağustos 1922’de de Büyük Zafer gerçekleşti. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi ve bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Bizler bu emaneti geleceğimiz gençlere emanet edeceğiz. 1000 yıldır bu topraklarda hakimiyet kuruyoruz. Türkülerimizin, hikayelerimizin arkasında çok büyük yaşanmışlıklar bulunuyor. Balkanlar’dan Kırım’a ülkemizin en Doğusundan en batısına göçlerin ve savaşların izleri var. Nice nice 100 yıllar diliyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü Etkinliklerine 7’den 77’ye çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Bergama Kaymakamı Avni Oral konuşma yaptı. Şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileri ile devam eden törende, Spor Etkinlikleri Ödül Töreni, şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin teşekkür belgesi ve ödüllerin verilmesi ve halkın bayramının kutlanması ile sona erdi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Abdulkadir Kütükcü, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçe protokolü, siyasi parti liderleri ve vatandaşlar katıldı

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu