BBC Earth'ten Ekim Ayında Dört Dörtlük Belgeseller

Medeniyetten uzak yaşam kuran iş insanlarından, günlük hayatın vazgeçilmez ürünlerinin tasarımına, savan hayvanlarının entrikalı ilişkilerinden, Britanya sahillerinin puslu tarihine uzanan 4 yapım BBC Earth’te izleyiciyle buluşuyor...

BBC Earth'ten Ekim Ayında Dört Dörtlük Belgeseller
28 Eylül 2019 - 20:48

BBC Earth’te Ekim ayında gösterilecek yapımlar şöyle;

Ben Fogle ile Vahşi Yaşama Dönüş: (1x5) Ünlü İngiliz maceracı Ben Fogle, 'Where the Wild Men Are' dizisinin ilk beş sezonunda hikayeleri anlatılan ve Dünya’nın en izole köşelerinde yaşayan bir kısım insanı yeni yaşamlarıyla nasıl başa çıktıklarını anlamak için tekrar ziyaret eder. İlk olarak Avusturalya'da ücra bir adada yaşayan eski iş insanı David Glasheen'ı ziyaret eder. David 20 yılı aşkın bir süredir barış ve huzur içinde yaşamanın tadını çıkarmaktadır. Fakat bu hayatı devam ettirebilmek için kendi sebzelerini yetiştirmek, balık ve yengeç tutmak, kendi birasını yapmak zorundadır.

Serengeti: (1x6) Altı bölümlük belgeselde, Star Wars filmlerindeki rolüyle meşhur olan ödüllü aktör John Boyega, Serengeti'nin meşhur türlerinin deneyimlerini, yüzleştikleri zorlukları detaylı bir şekilde anlatıyor. Belgesel, bir grup Savan hayvanının yıl boyunca birbiriyle bağlantılı olarak gelişen hikayelerini cesur ve yeni bir biçimle aktarıyor. Savan hayvanları, son derece yakından ve detaylı, dron teknolojisi ve çoklu sabit kamera gibi ileri ve çığır açıcı teknikler kullanılarak filme alınmış. Serengeti'nin gidilmemiş köşelerine özel erişimle, hayvanların doğal yaşam alanlarında yüzleştikleri önemli ve duygusal noktalar ekranlarınıza geliyor.

Kıyı: (8x6) Sahilde yaşayan toplulukların özgün karakterini ekranlara getiren bu program, sahilleri eğlenceli bir dille ve tutkuyla anlatıyor. Sekiz bölümlük dizinin her bölümü, sahillerin nefes kesici yerlerine yapılan seyahatlerden oluşuyor. Kıyı, Britanya adalarının işgalinden kalan hikayeleri, izleyicileri Britanya'nın harika körfezlerine yolculuğa çıkararak aktarıyor. Yapım, deniz kıyısında yaşayan insanları ve onların tarihlerini ele alarak Britanya’lı kimliğini irdeliyor.

Fabrikanın İçinde: (5x9) Yapım, heyecan verici beşinci sezonunda sevilen eşya ve gıdaların yapımında gereken yetenek ve teknolojiyi şaşırtıcı bir şekilde inceliyor. Gregg Wallace, Avrupa’nın en büyük fabrikalarının perde arkasını aralıyor, Cherry Healey ise her ürünün arkasındaki bilim ve yenilikleri araştırıyor. Öte yandan, tarihçi Ruth Goodman ürünlerin nasıl keşfedildiğini ve popüler hale getirildiğini ortaya çıkartıyor. Ekip Bakewells, keklerinin üretimi ve tarihini ekrana getiriyor ve ceket tasarımını irdeliyor. Gregg ise Leeds'teki bir şilte fabrikasını ziyaret ediyor.

BBC Earth, Türkiye’de Digiturk, Tivibu ve D-Smart platformlarından izlenebiliyor.

Yayın Tarihleri:

Yayın Adı

Yayın Tarihi

Yayın Saati

Ben Fogle: Vahşi Yaşama Dönüş

02/10/2019

22:00

Serengeti

03/10/2019

22:00

Kıyı

06/10/2019

20:00

Fabrikanın İçinden

14/10/2019

22:00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"