Bayraklı depremzedeler için tek yürek oldu

Bayraklı Belediyesi’nin, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından başlattığı yardım seferberliği çığ gibi büyüdü.

Bayraklı depremzedeler için tek yürek oldu
08 Şubat 2023 - 12:07

Bayraklı Belediyesi’nin, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından başlattığı yardım seferberliği çığ gibi büyüdü. 200’e yakın vatandaş, paketleme işlemlerinde gönüllü olarak görev yaparken, hava, deniz ve kara yoluyla tırlar dolusu ihtiyaç malzemesi bölgeye ulaştırıldı.

Bayraklı Belediyesi’ne ait bir ambulans da acil tıp teknikerleriyle birlikte kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gönderildi. Son 48 saatte; 43 bin giyim eşyası, 30 bin bebek bezi, 1000 kutu mama, 22 bin gıda ürünü, 10 bin battaniye/ yorgan ve binlerce acil ihtiyaç malzemesi toplanarak deprem bölgesine teslim edildi.


HAVA- DENİZ VE KARADAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan Türkiye’de kalpler deprem bölgesinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için atarken, Bayraklı’da da yardım seferberliği aralıksız sürüyor. Belediyenin yardım çağrısına kulak veren binlerce Bayraklılı’nın sağduyusu ile toplanan tırlar dolusu ihtiyaç malzemesi 200’e yakın personel ve gönüllü ordusuyla paketlenerek hava, deniz ve kara ulaşımıyla deprem bölgesine gönderildi.


BAYRAKLI’NIN SAĞLIK PERSONELİ HATAY’DA

Son 48 saatte; 43 bin giyim eşyası, 30 bin bebek bezi, 1000 bebek maması, 100 bebek bakım ürünü, 27 bin hijyen malzemesi,10 bin battaniye/ yorgan, 22.000 gıda ürünü, bine yakın ısınma malzemesi ve ev gereçleri, 488 aydınlatma malzemesi, 659 çift ayakkabı ve 7 çadır deprem bölgesine ulaştırıldı. Bayraklı Belediyesi’ne ait tam teçhizatlı bir ambulans da acil tıp teknikerleriyle birlikte, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gönderildi.

“ACIMIZI, PAYLAŞARAK AZALTACAĞIZ”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Bu acıyı ülke olarak dayanışma ve birlik duygusuyla, paylaşarak azaltabiliriz. Bayraklı olarak, depremzedelerimiz için seferber olduk. Halkımızın yardımlarıyla deprem bölgelerine binlerce acil ihtiyaç malzemesi ulaştırdık ve bu çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"