'BAYOSB Sürdürebilir Eğitim Merkezi Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Türkiye iş hayatının en büyük sorunlarından birisi olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda da örnek bir projeye imza attı. BAYOSB iş kazalarına karşı çalışanları eğitecek.

'BAYOSB Sürdürebilir Eğitim Merkezi Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı
27 Eylül 2021 - 11:13

BAYOSB’den AB destekli iş sağlığı projesi

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Türkiye iş hayatının en büyük sorunlarından birisi olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda da örnek bir projeye imza attı.   BAYSOB, Avrupa Birliği’nden de hibe desteği aldığı ‘BAYOSB Sürdürebilir Eğitim Merkezi Projesi’nin açılış toplantısını Kemalpaşa Ramada Otel’de gerçekleştirdi.

Açılış toplantısına, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kaymakam Elif Yazıcıoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar, İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, KOSGEB İzmir Müdürü Levent Arslan, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ Müdürü Cüneyt Öztürk, Özel KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL Okul Müdürü Dr. Haluk İşler, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, EBSO Geçmiş Dönem Başkanı ve Güney Kore İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Ege KOBİDER Başkanı Halil Karakaya, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altınoz katıldı. Toplantıya ayrıca Ankara’dan uzaktan erişim ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya,  AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, İSGÜM Başkanı Sakine Ovacıllı da katılım gösterdi.

18 ay sürecek

Toplantının açılışında konuşan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, BAYOSB Sürdürülebilir Eğitim Merkezi projesine Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’ndan 191 bin Euro hibe desteği alarak bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. BAYOSB Sürdürebilir Eğitim Merkezi’nde verilecek 18 ay sürecek eğitimlerle çalışanların ve öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığını artıracağını ifade eden Telseren, bu proje ile Türkiye iş hayatında en büyük sorunlardan biri olan iş sağlığı ve güvenliği konusuna katkı sağlamış olacaklarını ifade etti.  Bölgedeki üretim yapan sanayicilerin çalışanları ile devam eden inşaatların işçilerine, ayrıca; çevre firmaların çalışanları, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine iş güvenliği eğitimi vermeyi amaçladıklarını ifade eden Telseren, “Bu eğitimler iş kazalarının en çok yaşandığı alanlarda teknolojik destekler kullanılarak gerçekleşecektir.  Bu yenilikçi eğitim ile iş kazalarının azalmasını ve iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılmasını hedefliyoruz. Bu proje kapsamında teknolojik imkanlardan da yararlanarak VR gözlüklerle sanal gerçeklikten de yararlanacağız. Projenin yol almasında emeği geçen tüm yönetimdeki ve ekibimizdeki arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşil OSB hedefi büyüyor, Arıtma Tesisi geliyor

BAYOSB’de her geçen gün genişleyen üretim faaliyetlerinin doğaya ve sürdürülebilirlik kurallarına uygun olması için projeler geliştirdiklerini anlatan Telseren, bu kapsamda İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, önemi her geçen gün artan temiz üretim ve kaynakların verimli kullanılması konularında hazırlanan Yeşil OSB Yol Haritası projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Arıtma Tesisi Projesi’nin projelendirme sürecinin tamamlandığını ifade eden Telseren, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakanlık onayları alınan ve inşaatı çok kısa bir süre sonra başlayacak olan arıtma tesisimiz, temiz üretim hedeflerimizin en güzel çıktılarından biri oldu. Bugüne kadar; Kalkınma Ajansları ve Sanayi Bakanlığı nezdinde sürdürdüğümüz birçok projemiz vardı. Şimdi bunlara T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı /Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bir projede eklenmiş oldu”
Toplantı da ayrıca BAYOSB Müdürü Figen Akdemir, projeyi ve bölgeyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"