Başkan Koştu: "2023 yılı Bergama için kazanç yılı oldu"

Bakırçay Bölge Gazetesine konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 hedeflerini paylaştı. 2023 yılı özelinde, Bergama ile birlikte ülke gündemini de değerlendiren Başkan Hakan Koştu, Bergama'da 2023 yılını da oldukça verimli geçirdiklerini söyledi. 

Başkan Koştu: "2023 yılı Bergama için kazanç yılı oldu"
06 Ocak 2024 - 21:51
Bakırçay Bölge Gazetesine konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 hedeflerini paylaştı. 2023 yılı özelinde, Bergama ile birlikte ülke gündemini de değerlendiren Başkan Hakan Koştu, Bergama'da 2023 yılını da oldukça verimli geçirdiklerini söyledi. 

Bergama'da imza attıkları biribirinden önemli projelerin 2023'te tamamlandığına işaret eden Başkan Hakan Koştu, şöyle konuştu: “Çevre yolumuz hizmete açıldı. Kavşak düzenlemeleri Şubat ayı sonunda bittikten sonra hızla Adnan Menderes Bulvarı ıslah edilecek. Kış şartları uygun giderse Göçbeyli ile Sanayi sitesi kavşakları arasındaki yol çalışmaları hemen başlayacak.

Ayrıca şehir içi yollar ana arterlerde neredeyse yüzde 99 tamamlanmış oldu. Burada diğer kurumlar İZSU- İZMİRGAZ, TELEKOM ve TEDAŞ ile yapılan ortaklaşa çalışmalar ile altyapı ve yol sorununu çok büyük ölçüde çözmüş olduk. Çözemediğimiz kısımlar ise diğer kurumların çalışmalarının yetersiz olmasından kaynaklandı. Şu an ana arterler bitse bile mahalle aralarında kilit parke çalışmalarımız davam ediyor. Bu çalışmalarının bu kadar süratli tamamlamamasının nedeni önceden aldığımız idari ve mali tedbirler sayesinde oldu. Yol çalışmalarımız yaptığımız programa göre 2024 yılı sonuna kadar devam edecek” 

Millet Bahçesini de seçim öncesine yetiştirmeye çalışacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Koştu, projenin yapımını üstlenen müteahhitin işi teslim tarihinin 6 Mart 2024 olduğunu n altını çizdi. 

AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu,  Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’a şu açıklamalarda bulundu:

“2023 yılını değerlendirirsek ülke genelinde baktığımızda 6 Şubatta maalesef yaşadığımız 10 ilimizi etkileyen, 50 binden fazla yurttaşımızı kaybettiğimiz büyük bir maddi ve manevi yıkıma neden olan büyük bir deprem yaşadık. Ayrıca 2023 yılının diğer bir olumsuzluğu dünya tarihine kara bir leke olarak geçecek 3 ayı geçkin süredir devam eden Gazze Katliamıdır.  İsrail’in yaptığı bu katliam nedeniyle şu ana kadar 25 bin Filistinli şehit edilmiştir. Elbette 2023 cumhuriyetimizin 100. Yılının kutlandığı bir yıl oldu.  Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de Cumhuriyetimizin 100.  yılını çeşitli etkinlikle ile kutladık. 2023 yılında ayrıca Mayıs ayında yapılan seçimlerden Cumhur İttifakı başarı ile çıktı halkımız Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde Cumhur İttifakını ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha güvenip yetki verdi.

İlçemizde yapılan gelişmeler ise çevre yolunun açılması oldu. Çevre yolu bu yıl ortasında açılırken başlayan kavşak düzenlemesi ile çevre yolu tam manası ile fonksiyonel hale gelecek. Büyük bir imalat olan kavşak düzenlemesi Şubat sonu itibari ile bitecek bu kavşak düzenlemesinden sonra Göçbeyli kavşağından sanayi sitesi kavşağına kadar olan iç yolun yapımına başlayacağız. Şu anki maliyetlere göre 450 milyon liraya mal olacak çevre yolu- kavşak ve Adnan Menderes Bulvarı düzenlemesi ile ilçemiz trafiği çok büyük ölçüde rahatlayacaktır.

Ayrıca şehir içi yollar ana arterlerde neredeyse yüzde 99 tamamlanmış oldu. Burada diğer kurumlar İZSU- İZMİRGAZ, TELEKOM ve TEDAŞ ile yapılan ortaklaşa çalışmalar ile altyapı ve yol sorununu çok büyük ölçüde çözmüş olduk.

Çözemediğimiz kısımlar ise diğer kurumların çalışmalarının yetersiz olmasından kaynaklandı. Şu an ana arterler bitse bile mahalle aralarında kilit parke çalışmalarımız davam ediyor. Bu çalışmalarının bu kadar süratli tamamlamamasının nedeni önceden aldığımız idari ve mali tedbirler sayesinde oldu. Yol çalışmalarımız yaptığımız programa göre 2024 yılı sonuna kadar devam edecek.

Millet Bahçesi ve çamlı parkta sona yaklaştık çamlı park açılmak üzere,  bir iki haftaya açılacak. Milet Bahçesinde ise normal bitiş tarihi 31 Aralık 2023 idi.  ama deprem nedeniyle tedarik zinciri koptu ve teknik elamanlar TOKİ tarafından deprem bölgesine yollandı.  6 Mart tarihinde seçim öncesi millet bahçesini açmayı planlıyoruz. Bergama açılan davalar yüzünden millet bahçesi konusunda bir buçuk yıl gecikti.  Pandemi döneminden sonra küresel enflasyon nedeni ile inşaat maliyetleri çok arttı. Zamanı gelince Bergama’nın bu işten ne kadar maddi ve manevi kayba uğradığını açıklayacağız.

Bergama Millet Bahçesi bittiğinde Bergama’nın durmuş olan kalbi tekrar atmaya başlayacak o bölgenin ve ilçemizin trafik, yol ve yeşil alan sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...