Başkan Kırgöz, Dikili gündemini değerlendirdi

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bakırçay gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan'ın sorularını yanıtladı. İlçe gündemini değerlendiren ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Adil Kırgöz, "Dikili Belediye Başkanlığı görevine bir dönem daha talip olacak mısınız?" sorusuna da samimiyetle cevap verdi.

Başkan Kırgöz, Dikili gündemini değerlendirdi
30 Temmuz 2023 - 15:51

“DİKİLİ KUZEY EGE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLUYOR “

İzmir'in Dikili ilçesi yaklaşık 4 yıldır Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve ekibinin çalışmaları ile adeta Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı oluyor. Büyük ölçüde alt yapı çalışmaları biten Dikili'de artık yazın 350 bin kişi, tatil ve bayram günlerinde ise günübirlikçiler ile 700 bin kişilik nüfusa yeterli olabiliyor. 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bakırçay gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan'ın sorularını yanıtladı. İlçe gündemini değerlendiren ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Adil Kırgöz, "Dikili Belediye Başkanlığı görevine bir dönem daha talip olacak mısınız?" sorusuna da samimiyetle cevap verdi.

Bakırçay Bölge Gazetesi’nden Rıdvan Karapehlivan
’a açıklamalarda bulunan Başkan Adil Kırgöz, “Dikili ilçemiz ve Çandarlı bölgemizde yatırımlarımız hızla devam ediyor. İlçemize çok yakında kültür merkezinin yanı sıra bir kent arşivi ve tanıtım merkezi kazandıracağız. Ayrıca altyapı ve yol çalışmalarının yanı sıra Çandarlı’ya bir düğün salonu kazandıracağız” dedi

Başkan Adil Kırgöz ile yaptığımız söyleşiden satır başları şöyle: 

“Dikili bu yıl da yaz sezonuna çok hareketli giriyor. Geçen hafta sonu 22 ve 23 Temmuz'da Çandarlı Kale İçi Kültür, Demokrasi ve Emek Festivalimizi yaptık. İlk gece Irmak Arıcı ve Madrigal grubu, ikinci ve son gece ise Zakkum grubu konserini gerçekleştirdik. Gündüzleri ise 2 gün boyunca çocuklarımız ve kadınlarımız için etkinliklerimiz oldu.


“KİTAP GÜNLERİ 9 GÜN SÜRECEK “

29 Temmuz – 6 Ağustos arası 9 gün boyunca, geçen yıl başlattığımız ve bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz, Dikili Kitap Günleri etkinliğimiz olacak. Çok sayıda yazar, bilim insanı ve siyasetçi konuğumuz gelecek, söyleşi ve panellerimiz olacak. Yayınevlerimizin kitap satış stantları olacak. 9 gün boyunca Dikili’ye kitap kokuları yayılmış olacak. Daha sonra 30 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında artık geleneksel hale gelen 3 gün boyunca 37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivalimizi gerçekleştirmiş olacağız. Tabii bu arada spor etkinliklerimiz de olacak, ilçemiz spor turizmi konusunda iyi bir noktaya geldi.  Dikili birçok sporcunun kamp tercihi olmaya başladı, bu turizm ve ticarete olumlu yansıdı.

Çandarlı Kale İçi Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ne tekrar dönmem gerekirse biz Çandarlı'da hiçbir şeyi eksik etmemeye çalıştık, pandemi sürecindeki 2 yıl hariç orada da 2 gün süren festivaller yaptık. Hangi yıl Dikili’de festival yapıldı ise farklı tarihlerde Çandarlı’da da festivalimizi gerçekleştirdik.


“DİKİLİ NE İSE ÇANDARLI DA BİZİM İÇİN ODUR”

Çandarlı’ya elbette yatırımlarımız da oldu ve olmaya devam edecek. Pazaryeri rehabilite edildi, üstü kapatılıp zemini düzeltildi. İnsanlarımız orada pırıl pırıl bir ortamda pazar alışverişlerini güneş ve yağmurdan etkilenmeden yapıyorlar.

Çandarlı da yine otopark ve kaldırım sorunu yaptığımız düzenlemeler ile çözüldü.
Şu an bildiğiniz gibi Çandarlı- Bademli ve Denizköy arasındaki yol altyapı çalışmaları ile birlikte yapılıyor. Oradaki yol genişletme çalışmaları ve sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor, tehlikeli yol güvenli ve geniş hale getiriliyor.

Bu yatırım ülkemizin yaşadığı ekonomik çalkantı nedeniyle biraz ağır gitse de çok kısa sürede bitirilecektir. Çünkü işi alan firmalar yüksek enflasyon nedeni ile yeniden fiyat artışı isteyebiliyorlar.

Çandarlı’da spor sahasında yaptığımız düzenlemenin bu yıl meyvesini aldık. Dikili Çandarlı Gücü Spor Kulübümüz bu yıl bir üst lige yükseldi. Ayrıca Çandarlı’ya düğün salonu yapmak için gerekli çalışmaları başlattık. 5 bin metrekare yer satın alındı ve ihalesi yapıldı. Gelecek yıl Çandarlılı hemşehrilerim ehven fiyatlarda pırıl pırıl bir ortamda düğünlerini gerçekleştirecekler.

“LÜTFEN DİKİLİ’MİZİ GELDİĞİMİZ GİBİ TEMİZ BIRAKALIM”
Bizim en büyük sıkıntımız ilçemize haklı olarak çok yoğun bir talep var. Kış nüfusumuz 47 bin iken yazın ortalama 350 bine ulaşıyoruz. Özellikle bayramlar ve tatil günlerinde bu nüfus 700 bini buluyor. Benim özellikle ilçemize gelen günübirlikçilerden ricam ilçemizi buldukları gibi temiz bıraksınlar.

Dikili’miz 541 kilometrekare bir alanda Ayvalık sınırından Yeni Şakran’a kadar uzanıyor ve 42 kilometre uzunluğunda bir sahil alanımız var.  Buranın tamamında denize girilebiliyor, insan hareketinin olduğu yerde kirlilik oluşuyor ve müthiş bir çöp yığını oluşuyor. Sahiller ve kent merkezindeki bu çöpleri ekiplerimiz Pazartesi ve Salı günü iki günde müthiş bir tempolu çalışma ile topluyorlar.

Tatilcilerimiz ve günübirlikçilerimiz lütfen çöplerini çöp alanlarına bıraksınlar bize bu konuda yardımcı olsunlar. İlçemizde açtığımız kuzey ve güney çevre yolları ile trafik sorununu büyük ölçüde çözdük, şehir merkezinde sıkışıklık olmuyor. Sadece Bademli de tek yol var orada sıkışıklık oluyor orası SİT alanı olduğu için alternatif bir yol açamıyoruz. Bırakın iş makinesi sokmayı oraya kazma bile vuramazsınız yoksa biz de Bademli ve Yahşibey’e yol yapmasını biliriz. Ama elimizi kolumuzu bağlayan SİT kuralları var.

Bir de ilçemizde trafik yoğunluğunu artıran ve ağır tonajlı kamyonlar yüzünden altyapımızı bozan bir liman sorunu var, burası şehir merkezinde bir yük limanı elbette ticaret, uluslararası ticaret önemli ama bu limanın mutlaka şehir merkezinden kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda büyüklerimiz ile gerekli görüşmeleri yapmış olsak da bir sonuca maalesef varamadık.

“KÜLTÜR MERKEZİ EYLÜL’DE AÇILACAK”
Dikili merkezindeki yatırımlara gelince Kültür Merkezimiz bitmek üzere konferans salonunun koltuk ve mefruşatı tamamlanıyor çevre düzenlemesini bitirirsek Eylül ayı gibi açmayı planlıyoruz. Taziye evimiz bitmek üzere ayrıca ilçemize bir kent arşivi ve tanıtım merkezinin yer alacağı bir bina açıyoruz. Bu arşiv ve tanıtım yeri adeta bir müze işlevini görecek ilçemiz için ve ilçemizin tanıtımı için büyük bir ihtiyaç. Bugünlerde ihalesine çıkıp yer teslimi yapılacak.

“ADAYLIK KARARIM VE AÇIKLAMAM EKİM AYINDA OLACAK”
Tekrar belediye başkan adayı mısınız?  ile ilgili sorunuza gelince elbette Dikili halkı kararı verecek ama her belediye başkanı potansiyel bir adaydır. Ben kararımı 3 ay sonra yani Ekim ayında kamuoyu ile paylaşacağım” 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu