Aysun Kale, İzmir Eczacı Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Türk Eczacıları Birliği 3. Bölge İzmir Eczacı Odası’nda 24 Eylül Pazar günü yapılacak seçimlerde ilk kadın başkan adayı olan Aysun Kale ve ekibi turuncu renkli liste ile Oda yönetimine talip oldu.

Aysun Kale, İzmir Eczacı Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
17 Eylül 2023 - 23:14

İzmir Eczacı Odası’na kadın başkan adayı

Türk Eczacıları Birliği 3. Bölge İzmir Eczacı Odası’nda 24 Eylül Pazar günü yapılacak seçimlerde ilk kadın başkan adayı olan Aysun Kale ve ekibi turuncu renkli liste ile Oda yönetimine talip oldu. 9 Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilecek seçime iddialı bir şekilde hazırlanan Aysun Kale ve ekibi her yıl daha da artan mesleki sorunların çözümü için çalışacak. Seçim çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği (İZTO-MÜD) Lokali’nde eczacılarla bir araya gelen Aysun Kale ve ekibi, neden aday olduklarını ve seçilmeleri halinde hangi projeleri hayata geçireceklerini anlattılar.


“Eczacılık mesleğini hak ettiği konuma getireceğiz”

Türkiye’de sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucunda eczacılık mesleğinde yaşanan sorunlar ve mesleğin geleceği ile ilgili kaygı duyan bir grup duyarlı eczacı olarak yola çıktıklarını dile getiren İzmir Eczacı Odası Başkan Adayı Aysun Kale, toplum sağlığının ayrılmaz bir parçası olan eczacılık mesleğinin hak ettiği değere ve haklara sahip olmasını sağlamanın temel hedefleri olduğunu söyledi.

Genç, dinamik, yenilikçi, şeffaf ve hukuksal yapıyı temel alan, herkese eşit mesafeli bir yönetim şekli oluşturacaklarını vurgulayan Kale, “Oluşturduğumuz bu yapı ile katılımcı, etik, aktif, çözüm odaklı, ilkeli bir prensiple eczacılık mesleğinin tüm hizmet alanlarında yol alacağız. Ben dahil yönetimimiz de mevcut 3 adli bilirkişi konusunda uzmanlık belgesi sahibi eczacılarımız ve anlaşmalı hukuk bürolarımız ile mesleğe dair ya da meslek dışı hukuksal her konuda destek sağlamak için oda içerisinde bir birim oluşturacağız” dedi.


“Somut ve kalıcı çözümler üreteceğiz”

İzmir Eczacı Odası’nda 22 yıllık bir yönetimin iş başında olduğunu ve eczacıların sorunlarına çözüm noktasında ne yazık ki yetersiz kalındığına dikkat çeken Kale, hem serbest hem de kamu eczacılarının sorunlarını çok daha agresif ve takipçi bir şekilde, TEB ve diğer yetkili kurumlara taşıyıp, somut ve kalıcı çözümler üretilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Kale, meslek içi eğitim, sosyal faaliyetler,  kişisel gelişim gibi mesleğe ve meslektaşlarımıza yönelik programlar ve eğitimler verilebilecek toplantı salonlarına sahip eczacı odası hizmet binası yapacaklarını da belirtti. Birçok projelerinin daha olduğuna işaret eden Kale, seçilmeleri halinde eczacılık mesleğini daha ileri noktalara taşıyacak, yeni mezun eczacıların da yaşadıkları birçok sıkıntının çözülmesine katkı sağlayacak projelerini hayata geçireceklerini kaydetti. 


Aysun Kale kimdir?

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunu olan Aysun Kale, özel sektörde birçok firmada yönetici düzeyinde çalıştıktan sonra 2004 yılından bu yana İzmir Bahçelievler’de Yeni Beste Eczanesi’ni işletmektedir.  Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Pazarlama Vakfı Eğitim & Araştırma Enstitüsü İşletme Yönetimi Eğitim Programı’nı da tamamlayan Kale, Özel Marmara Üniversitesi Çağdaş Bilimler Vakfı Pre-MBA İngilizce İşletme Programı, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Yüksek Okulu’nda da eğitim gördü. 2008-2009 yılında İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 2010-2011 döneminde Denetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Kale, İzmir Eczacı Odası İlaç Haber Aktüel Dergisi’nin 4 yıl boyunca yöneticiliğini yaptı. TEIS-Tüm Eczacı İlaç İşverenleri Sendikası Üyeliği, Çağdaş Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Saymanlığı, ÇEKOOP Çevreci Eczacılar Derneği Üyeliği,  İZGEP – İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Üyeliği. KİTVAK-Kemik İliği ve Transplantasyon Derneği Üyelikleri de bulunan Kale, İngilizce ile temel düzeyde de Japonca bilmektedir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...