Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Sansar: "Atatürk, Türk Dünyasında rol model olacak bir kişiliktir"

Zeynep Mutlusoy-Efe Ufuk Soylu-Şule Aktaş / İZMİR(Ege Ajans) - Ege Üniversitesi “Cumhuriyet ve Atatürk” günleri kapsamında Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından “Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası” konulu konferans gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Sansar: "Atatürk, Türk Dünyasında rol model olacak bir kişiliktir"
11 Kasım 2022 - 12:13

Ege’de “Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası” anlatıldı

Ege Üniversitesi “Cumhuriyet ve Atatürk” günleri kapsamında Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından “Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası” konulu konferans gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Sansar, “Atatürk, Türk Dünyasında rol model olacak bir kişiliktir”

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Atıf Akgün ve Prof. Dr. Alimcan İnayet, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşmacı olarak EÜ Türk Dünyası Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Fatih Sansar yer aldı.

Her devlet ve toplumlar için milli kahramanlar ve liderlerin olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Sansar, “Milli kahramanlar toplum için önemli bir figürdür. Türkiye Türkleri için Atatürk bir değerdir, kurucu devlet başkanıdır ve herkesin saygı ile yad etmesi gereken çok önemli bir şahsiyettir. En önemlisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Devletinin kurucu Devlet Başkanıdır. Batılı emperyalist devletlere karşı bir ‘Milli Mücadele’ zaferi ve sonrasında da modern bir Türkiye inşa etmesi bakımından dünya liderleri arasında belki de gelmiş geçmiş en büyük liderlerden birisidir” diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Sansar, “Atatürk’ü anlamak, anlatmak ve onun çizdiği istikamette, yaptıklarından feyz alarak daha büyük işler yapmak hedefi içerisinde olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Dünyasında rol model olacak bir kişiliktir. Türk Dünyası’nın büyük liderleri, kahramanları, aydınları, yazarları vardır ama bunlar içerisinde özellikle devlet başkanlığı anlamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çok özel bir yere koymamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

Atatürk’ün dış politikada doğru zamanda, doğru hamleyi yaptığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Sansar, “Bunun en güzel örneği Hatay’dır. Atatürk’ün başlattığı bir diplomasi süreci sonunda Hatay 1939’da anavatana katılmıştır. Atatürk’ün hastalığına rağmen 1938’de Hatay meselesi için Adana’ya gittiğini önemle vurgulamak isterim” dedi.  Konferans sonunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Sansar katılımcıların sorularını cevaplayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"