Arça Restaurant & Grill'in "Dostlar Sofrası" misafirlerini bekliyor

İstanbul’un tarihi kalbi olan Haliç’te, benzersiz bir manzaranın eşlik ettiği yepyeni bir restoran, Arça Restaurant & Grill. Şef Cenap Öztekin Varol yönetimindeki mutfaktan çıkanlar arasında ilk göze çarpanlar...

Arça Restaurant & Grill'in "Dostlar Sofrası" misafirlerini bekliyor
12 Ekim 2023 - 00:00

DOST SOFRALARI ARÇA’DA KURULUYOR!

Benzersiz bir Haliç manzarası eşliğinde dostlarla buluşulan klasik bir meze sofrası, ardından lezzetli ızgara et ve kebaplar ve geleneksel tatlılar ile tamamlanan “tam kıvamında” bir akşam yemeği. Arça Restaurant & Grill sevilen lezzetleri en güzel halinde hazırlarken, modern ve zarif bir ambiyansında mezelerden ızgaralara, müzikten servise her şeyi özlenen standartlarda sunuyor.   
 
İstanbul’un tarihi kalbi olan Haliç’te, benzersiz bir manzaranın eşlik ettiği yepyeni bir restoran, Arça Restaurant & Grill. Şef Cenap Öztekin Varol yönetimindeki mutfaktan çıkanlar arasında ilk göze çarpanlar çilingir sofralarından tanıdığımız eşsiz tatlar; kuru cacıktan köz patlıcan salatasına, humustan içli köfteye bilinen lezzetlerin en sevilen halleri, Arça’da tam da olması gerektiği gibi servis ediliyor.    
 
Arça adını, ardıç ağacının geçmiş dönemlerdeki simgesel anlamından alıyor; eskiden bu yana olumsuzlukları uzaklaştırıp güzellikleri getirdiğine inanılan ardıç ağacının bu özelliği, bugün Arça’da dost meclislerinde, aile sohbetlerinde hayat buluyor. Dinlendirilmiş etlerin ve en sevilen kebapların mezelerle beraber ön planda olduğu Arça, ilk adımdan itibaren modern ve aydınlık dekorasyonu ile ferah sofraların yeni adresi. Arça Restaurant & Grill, açık mutfak ve ızgarasıyla, aşçılarını misafirleriyle tanıştırmaya da hazır. 
 
Kariyerine The Marmara Otel’de başlayan, Four Seasons Bosphorus’ta Sous Şef ve Grand Hyatt İstanbul, Shangri-La Bosphorus gibi markalarda Executive Sous Şef olarak görev alan Varol, Yemekhane Group’un başında, aralarında Türk mutfağının önemli temsilcilerinden Hünkar’ın da bulunduğu farklı restoranların tümünden sorumlu olarak çalıştı. 2021 yılında Movenpick Hotel İstanbul Golden Horn ailesine Executive Şef olarak katılan Şef Cenap Öztekin Varol, şimdi ise 25 yıllık deneyimini Arça’nın mutfağına taşıyor. 
 
Arça Restaurant & Grill’de yemek kültürümüzü misafirlere en iyi şekilde sunmak için şefin yoğun bir çabası var. Gastronomi alanının zanaatkarlarına bir saygı duruşu niteliğinde; mezeler arasında yer alan turşular kırk yıldır aynı turşuyu kuran erbabından alınırken, içli köfteyi sadece ustası yapıyor, damak hoşluğu olarak masaya gelen yoğurt ise Kayseri bölgesine özgü bir yönetimle, dorak taşından süzdürülüyor. Cenap Şef, “Mevsimsel olarak özel tatlar ekleyeceğimiz menümüzde, her zaman bu tür özenli, mutfak kültürümüzün geleneklerini yaşatmayı ve konuklarımıza aktarmayı hedefleyen dokunuşlar göreceksiniz” diyor. 
 
Kapsamlı bir rakı ve içki listesi de bulunan Arça Restaurant & Grill, bir dost sofrasından beklenenleri hakkıyla sunarken İstanbul’un en güzel gün batımları da Haliç’te kurulan bu güzel masalara eşlik ediyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu