AKUT Başkanı Recep Şalcı: "İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz"

AKUT, Akdeniz yangınında 251 cana destek oldu!

AKUT Başkanı Recep Şalcı: "İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz"
02 Ağustos 2021 - 19:28
Ülkemizin Güney Ege ve Akdeniz kıyı şeridini etkisi altına alan büyük yangın felaketi ile mücadele devam ediyor. Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Antalya, Alanya ve Denizli ekipleriyle çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 

AKUT yangın bölgelerinde görev alan ekiplerinin çalışmalarına dair, 7 gönüllünün katıldığı AKUT Marmaris çalışmalarında, 7 insan ve 87 hayvanın tahliye edildiği; Alanya ekibinden 7 gönüllü ve Antalya ekibinden 4 gönüllü ile sürdürülen Manavgat operasyonunda ise, 6’sı çocuk, 79 insan, 2 cenaze ve 78 hayvanın tahliyesinin yapıldığı vurgulandı. 
Ayrıca, 11 gönüllüsüyle AKUT Bodrum ekibinin, Mazı bölgesindeki operasyon ardından, Yeniköy Karaova bölgesinde devam eden yangına müdahale çalışmalarına destek olmak için bölgeye geçtiği; Denizli ekibinin, Buldan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmalarına destek olmak için operasyona çıktığı; 12 gönüllüsü ile Fethiye ekibin, Kabaağaç köyünden Mendos dağı eteklerine; Marmaris ekibinin Hisarönü'ne ve Denizli ekibinin de, 5 gönüllüsüyle Buldan’daki yangın ve tahliye çalışmasına hızlı müdahale için operasyona çıktığı belirtildi. Ayrıca, yangınlar başladığından bu yana AKUT Mersin ve Kaş-Kalkan ekiplerinin de görev aldığı vurgulandı.

Recep Şalcı: “İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz”
Operasyonlara katılan ve büyük bir işbirliğiyle çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden ve yangın felaketi ile boğuşan tüm il ve ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerinden bulunan AKUT Başkanı Recep Şalcı, “Maalesef son günlerde yaşanan, insan, hayvan ve ağaç, birçok canı kaybettiğimiz yangın felaketlerinde, acımızın daha da büyük boyutlara gelmesini önlemek adına, var gücümüzle çalışıyoruz. Şu ana kadar 86 insan, 165 hayvanın tahliyesini gerçekleştirdik. AKUT olarak, yangın kontrol altına alınana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. ” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"