AK Partili Taştan'dan Başkan İduğ'a teşekkür: "Muhalefetimizi doğruladınız!"

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Taştan: Başkan Mustafa İduğ, faaliyet raporundaki konuşmasıyla bizim muhalefetimizi doğrulamış oldu

AK Partili Taştan'dan Başkan İduğ'a teşekkür: "Muhalefetimizi doğruladınız!"
03 Temmuz 2020 - 15:49
AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Taştan, "Başkan Mustafa İduğ, faaliyet raporundaki konuşmasıyla bizim muhalefetimizi doğrulamış oldu" dedi. Bornova Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Başkan İduğ, belediye faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, “Yaptığımız hizmetler olduğu gibi, yapmayı tercih etmediklerimiz de var. Örneğin belediye hizmet binasını yapmayacağız. Buraya harcanacak paradan sonra hepimiz bu belediyeye gelip çayımızı içer, eve gideriz. Başka da bir şey yapamayız. Yine ‘Çocuk Dünyası’ projesini iptal edip yerine çok amaçlı bir kongre merkezi yapacağız. Bunun dışında 22-D’ler benim hoşlanmadığım bir durum. Doğrudan temin başvuracağımız bir yol olmayacak. Yine Karaçam Çocuk Köyü, Hayal Bornova projesini iptal ediyoruz” diye konuştu.

AYNI SÖZLERİ BİZ SÖYLEMİŞTİK!
İduğ’un ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, Başkan İduğ’a konuşması için teşekkür ederek, “Çünkü ne kadar iyi muhalefet yaptığımızı ortaya koydu. Geçmişte bizim neredeyse kelime kelime söylediğimiz konuları kendisi ifade etti. Hizmet binasına harcanacak parayla ilgili aynı şeyleri söylemiştik. Bu mecliste müteahhitlik yapan arkadaşlarımız var. Onlar da bu rakamların gerçekçi olmadığını söylemişti. Şantiyelerin düzenlenmesiyle ilgili ‘aslan yatağında belli olur’ ifadesinin aynı şekilde ben kullanmıştım. Bugün söylediklerimizin, muhalefetimizin doğrulanmış olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Taştan, faaliyet raporunda iptal edilen bazı işlerin faaliyet olarak anlatıldığının altını çizerek, “ Faaliyet olarak yapmış olduğunuz şeyleri dinledik. İptal edilen işleri faaliyet olarak dinledik. Burada da, İstanbul’a özenti söz konusu olduğunu görüyoruz. Temel atma yerine temel atmama gibi bir faaliyet anlayışı var” sözlerine yer verdi.

SADECE 4 KİLOMETRE ASFALT
AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı da, faaliyet raporunda elle tutulur bir çalışma görmediklerini vurgulayarak, “Bornova’da 2019 yılı boyunca sadece  4 km asfalt atılmış Neden 4 kim asfalt atılmış? Yollar hala köstebek  yuvası. Demek ki bütçeyi değerlendiremiyoruz” ifadesini kullandı.

Kasacı, faaliyet raporunda çoğu işin hala proje aşamasında olduğunu kaydederek, “Şantiye yapılacağına değindi. Çöplerin düzgün toplanmadığını ifade ettik. Sineklerle ilgili bir faaliyet yapılmadı. 2018 yılında beş mahalleye yapılan muhtarlık binası 2019’da aynı şekilde yer alıyor. Otopark sorununu çözmeye yönelik bir adım yok. Pazaryerinden söz edildi. İZBAŞ eğer buradan iyi gelir elde ettiyse biz neden borç verdik? Üstelik biz pazaryerini satın almadık. Karşı tarafın borcundan dolayı aldık orayı” açıklamasını yaptı.
Kasacı, raporda elle tutulur, konuşulur bir şey olmadığını ifade etti. Kasacı’ya cevap veren Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ünal, “Sizinle ayrı ilçelerde yaşıyoruz, sanırım. Bazı asfaltlama alanları Büyükşehir’e ait. Bunu biliyorsunuz” dedi.
Kasacı da, durumun ortada olduğunu ifade ederek, “2019’da sadece 4 park yapılmış. Bu bile durumu ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.

BİZ BORNOVA’DA YAŞIYORUZ, YA SİZ?
AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, projelerin çoğunun kağıt üstünde olduğunu savunarak, “Aslında ben söz almayacaktım. Ama Sayın Ünal’ın  ifadesi üzerine birkaç söz söyleyeceğim. Biz Bornova’da yaşıyoruz. Siz hangi ilçede yaşıyorsunuz, bilmiyorum. Faaliyet raporuna baktığımızda projelerin çoğu kağıt üstünde. Muhtarlık binaları 2018’de yapıldı. Aynı şekilde 2019 raporunda yer alıyor. Herhalde bu muhtarlara bir bina yetmedi ikinci bir muhtarlık yapıldı. 500 bin kişinin yaşadığı gündüz nüfusu 1 milyon olan Bornova’da 4 kilometresi asfatl olmak üzere toplam 7 kilometrelik yol bakım ve yapımı gerçekleşmiş. Tabii bu arada başkana teşekkür ediyoruz, evet,  10 adet beton malzemeden yapılan masa tenisi ve 5 adet oturma grubu imal edilmiş. Önemli günler faaliyet olarak yer almış.  Bütçenin nereye harcandığı en açık şekilde denetim raporu şerhinde görülecektir” görüşüne yer verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, İduğ’a planlamalara ağrılık verilmesi gerektiğini söyleyerek,  “Planlamalara daha çok ağırlık verelim. Çamdibi, Pınarbaşı gibi alanlarda bayındırlık çalışmalarına yoğunluk verilsin. Salgın sürecinde takdire şayan bir çalışma yürüttünüz. Güçlü bir fen işleri müdürlüğüne ihtiyaç var. Cadde ve bulvarları büyükşehirle daha koordineli bir şekilde ele alalım” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...