AK Partili Kırkpınar'dan Tunç Soyer'e: "Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti olarak tıpkı 18 yıldan buyana olduğu gibi bundan sonra da toplumun bütün kesimleri ile birlikte çiftçiler ile tarım ve hayvancılığa destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

AK Partili Kırkpınar'dan Tunç Soyer'e: "Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz"
23 Ocak 2021 - 18:50
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti olarak tıpkı 18 yıldan buyana olduğu gibi bundan sonra da toplumun bütün kesimleri ile birlikte çiftçiler ile tarım ve hayvancılığa destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bayındır’da yaptığı açıklamalara ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

Yaşar Kırkpınar, “Soyer’in hiç anlamadığı konu ve alanlarla ilgili reklam adına yaptığı açıklamaları dikkate almıyor; kayda değer bulmuyoruz. Ancak siyaset sebebimiz olan milletimize, çiftçimize ve köylümüze yönelik yapılan çalışmaları anlatmaya ve onlar için en iyisini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının her zaman olduğu gibi parti politikası gereği ezbere ve hiç araştırma yapmadan konuştuğunu kaydeden Kırkpınar, AK Parti hükümetleri döneminde tarıma ve çiftçiye verilen desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırkpınar'ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti olarak, ülkede tarım ve hayvancılığın gelişmesi, çiftçimizin daha iyi şartlarda yaşaması, desteklemelerden faydalanması, her alanda yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin gözetilmesi noktasında 18 yıldan beri birçok çalışma yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra tarımsal sanayinin gelişmesi, tarımsal ürünlerin daha fazla kazanç haline dönüştürülmesi için teşvik ve destekleme paketlerini de hayata geçirdik. Tarım ve Hayvancılıkta A’dan Z’ye kadar bir bütüncül yaklaşımla hareket ederek, özellikle pandemi döneminde ne kadar doğru adımlar attığımızı bir kez daha görmüş olduk.

25 YILDAN BERİ İZMİR'İ YÖNETİYORLAR AMA...
Şimdi birileri kasket takıp poşu bağlayarak, üreticinin ve çiftçinin yanındaymış gibi bir algı furyası içerisine girip, hükümetlerimizi eleştirmesi yapılan tüm bu icraatları bilmediklerinin bir göstergesidir. Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz. 25 yıldan beri İzmir'i yönetiyorlar ama sanki yeni belediyeye almışlar gibi hamaset yapıyorlar. Buradan kendilerine sormak istiyorum; Bugüne kadar sulamayla ilgili hangi barajı hangi göleti yaptınız? İçme suyu kayıplarını şehir şebekesinin su israfını bugüne kadar önlemek için ne yaptınız?

BU İŞLER YALANLA DOLANLA OLMAZ
İzmir'in asbestli borularını 25 yıldan beri neden değiştirmeyip, yağmur sularını kanalizasyonlara neden karıştırdınız. Asli görevlerinizi yapamayacağınızı anlayınca üzerinize vazife olmayan konulara girip, gündem olmaya çalışıyorsunuz. Hileyle milleti yanıltmaya çalışmayın. İzmir’in var olan onlarca kronik sorununu kasket takarak unutturamazsınız. Bu işler yalanla dolanla olmaz."

"ATATÜRK'ÜN SÖZÜNE DE Mİ MUHALEFET EDİYORSUNUZ"
AK Parti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü şiar edinerek hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Kırkpınar, “Köylü milletin zaten efendisidir. Atatürk'ün sözüne de mi muhalefet ediyorsunuz. Geçmişle kıyasladığımızda yaptığınız şeyler ortada… İlçeleri dolaşıyoruz diye Pankartlar yaptırıyorsunuz Tabii ki de ulaşacaksınız bunu bir lütufmuş gibi sunmanız halktan, toplumdan ve çiftçiden ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor. Siz değil miydiniz düne kadar İzmir'e ayrı para ayrı bayrak çıkışında bulunan. Siz değil miydiniz; bu ülkenin düşmanlarıyla kol kola giren. Görüyoruz ki asli görevlerinizi yerine getirmeyi beceremeyince hükümetin her alanında olduğu gibi başarılı olduğu ve sizin hiçbir şey yapamayacağınız bir alana yöneldiniz.  Sanki Seferihisar'da destan yazmış gibi burada da onu devam ettirme pişkinliği içerisindesiniz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"