Adnan Menderes Feribotu deprem bölgesi için yardım seferini tamamladı

Adnan Menderes feribotu bölgeye yardımları bırakarak, depremzede misafirlerini alıp İstanbul İDO Yenikapı Terminaline geri döndü.

Adnan Menderes Feribotu deprem bölgesi için yardım seferini tamamladı
16 Şubat 2023 - 12:05
T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ve İstanbul Liman Başkanlığı koordinasyonunda AFAD yardımlarını bölgeye ulaştırmak üzere 9 Şubat Perşembe günü saat 23:59’da İstanbul İDO Yenikapı Terminali’nden yola çıkan İDO Adnan Menderes Feribotu 11 Şubat Cumartesi akşamı Mersin Limanı’na ulaştı.

3 karavan, 2 çekici, 2 mobil büfe aracı, büyük ve küçük jeneratörler, pompalar, 320 ton içme suyu, battaniye, maske, yetişkin ve çocuk kıyafetleri gibi çeşitli yardım malzeme ve araçları AFAD ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Mersin Limanı’nda gemiden tahliye edildi.
İkmal ve hazırlıklarının tamamlanması sonrasında 12 Şubat Pazar sabahı Mersin Limanı’ndan hareket eden Adnan Menderes Feribotu dört buçuk saatlik seferi sonrasında İskenderun Limanı’na giriş yaptı.

İskenderun Limanı’ndan 636 misafirini alan gemi, 12 Şubat Pazar günü saat 20:10’da limandan hareket etti.  Alanya, Antalya ve Çeşme Limanlarına uğrayarak her limanda yolcularının bir kısmını bırakarak seyrine devam eden Adnan Menderes Feribotu 14 Şubat Salı günü gecesi İDO Yenikapı Terminali’ne ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"