Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı Acun Ilıcalı, 30. Kalite Kongresi'ne katıldı!

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini yükseltmek adına çalışmalar yürüten Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen Kalite Kongresi, ikinci gününde de birbirinden değerli ve sürpriz isimleri ağırladı.

Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı Acun Ilıcalı, 30. Kalite Kongresi'ne katıldı!
19 Kasım 2021 - 17:26

30. Kalite Kongresi, Türkiye’den Çok Sayıda Sürpriz İsmi Ağırladı!

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini yükseltmek adına çalışmalar yürüten Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen Kalite Kongresi, ikinci gününde de birbirinden değerli ve sürpriz isimleri ağırladı.

Dünya genelinde hissedar kapitalizminden paydaş kapitalizmine geçiş sürecinde yaşanan dönüşümün yarattığı riskler ile fırsatların; “Ortak Amacın Gücü” ana temasıyla ele alındığı kongrenin ikinci gününde ayrıca KalDer tarihinde de bir ilke imza atıldı. “Genç KalDerliler Soruyor” isimli oturumda KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, üniversiteli gençlerden oluşan GençKal topluluğunun sorularını yanıtladı. Kongre; Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı Acun Ilıcalı’nın özel oturum konuşması ile sona erdi.

30. Kalite Kongresi; ikinci gününde de birbirinden değerli konuşmacılara ev sahipliği yaptı. Kongrede; iş hayatındaki değişimden, yeşil anlaşmaların küresel dönüşümüne, sağlıklı kalkınmadan rekabetçilik için verimlilik yönetimine kadar çok sayıda farklı konu ele alındı. Kongrenin ikinci günü; “Genç KalDerliler Soruyor” oturumuyla başladı. GTAlliance UK Kurucu Ortağı, Sürdürülebilirlik ve KSS Danışmanı Sinem Keleş’in yönettiği oturumda; KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, üniversiteli gençlerin oluşturduğu “GençKal” topluluğunun sorularını yanıtlayarak, çalışma hayatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Daha sonra “Ortak Amaç için Enerji” konulu oturuma geçildi. SOCAR Türkiye Strateji Başkanı, KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Kanan Mirzayev’in moderatörlüğünü üstlendiği oturumun konuşmacıları da Limak Uludağ Enerji Genel Müdürü, KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erman Aytac, Enerjide Dijitalleşme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır, ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ile Opet Genel Müdür Yardımcısı Burak Ülken oldu.


Gülseren Budayıcıoğlu ve Mehmet Ceyhan 30. Kalite Kongresi’nde!

Kongre, “Sağlıklı Kalkınma için Sağlık” oturumu ile devam etti. Moderatörlüğünü Genveon İlaç Genel Müdürü ve KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Baş’ın yaptığı oturumda, toplumdaki psikolojik sorunları ele aldığı yapıtlarıyla adından söz ettiren psikiyatri uzmanı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı/Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan konuşmacı olarak yer aldı. Oturumda; pandemi ile birlikte gündemden düşmeyen sağlık, psikoloji ve sosyal alanlardaki sorunlarla, toplumun salgın süreci ve ardındaki dönemde karşılaştığı psikolojik ve fizyolojik sağlık problemleri ele alındı. “İş Yapma Biçimleri ve Dönüşüm” başlıklı oturumun moderatörü de Borusan Holding İK ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı - KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Nursel Ölmez Ateş oldu. Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Ali Rıza Aksoy, Migros İK ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Olcay Yılmaz Nomak’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda değişen iş yapış süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.


Yeşil anlaşmaların küresel etkileri ve eylem talebi!

Daha sonra da “Yeşil Anlaşmaların Küresel Etkileri ve Eylem Talebi” başlıklı oturuma geçildi. GtAlliance UK, Kurucu Ortağı, Sürdürülebilirlik ve Araştırma Danışmanı Ali Gizer’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı - İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Climate Group UK Direktörü Alexandra Klassen, Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz ve Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği Kurucu Direktörü Bengisu Özenç konuşmacı olarak yer aldı. Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu, iş dünyasında kalite algısının önemine dikkat çekti.  “Rekabetçilik için Verimlilik Yönetimi” başlıklı oturumun moderatörlüğünü TPM Danışmanı Türker Bozunoğulları üstlenirken, Maxion İnci Alüminyum Genel Müdürü Ali Altınkaya, Yünsa Yünlü San. ve Tic. A.Ş. Operasyon Direktörü Engin Sarıbüyük ve Gates, EMEA Bölgesi Kalite Müdürü Bertan Öğüt, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Mükemmellik yolculuğuna dair deneyimler paylaşıldı!

“Ortak Amacın Gücü: KalDer - EFQM Modeli” başlıklı oturumun moderatörlüğünü KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar yaptı. KalDer’in varoluş amaçlarının temelini oluşturan, aynı zamanda Türkiye’deki tek olma temsilciliğini üstlendiği EFQM Modeli’nin Avrupa ana merkezdeki EFQM CEO’su Russell Longmuir ile geçtiğimiz yılın “5 Yıldızlı Türkiye Mükemmellik Ödülü” kazananı Toyota Boshoku’nun Türkiye Başkanı Yoshiyuki Kato da değerli konuşmacılar arasında yer aldı. Oturumda; KalDer’in kuruluş amacından, EFQM Modeli’ne ve paydaş kapitalizminin hem çalışanlara hem de iş verenlere sürdürülebilirlik alanında sunduğu avantajlara kadar uzanan geniş yelpazede önemli bilgiler paylaşıldı. “EFQM Global Award 2021” kazananı Bosch Blaichach, EFQM Modeli sayesinde geçtikleri “kalite ve sürdürülebilir” odaklı yönetim sistemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Oturumda; KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ile Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Kato da mükemmellik yolculuklarına, EFQM Modeli’nin sürekli devinim gösteren dünya sistemindeki kaliteli bir sürdürülebilirlik ile paydaş kapitalizminin avantajlarına dair deneyimlerini paylaştı.

Acun Ilıcalı: “Hata lüksüm yoktu, o da konsantrasyonu artırdı”
Son olarak kapanış oturumuna geçildi. “Girişimcilik ve Başarı” başlıklı oturumun konuğu Acun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Acun Ilıcalı oldu. Ilıcalı, mesleğe ilk adım attığı yıllardan TV8 kanalını satın alma dönemine kadar uzanan süreç ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. TV8 kanalını satın alma sürecine değinen Ilıcalı, “Kazandığımızı riske ederek, işe yatırarak büyüdük. Hata lüksüm yoktu, o da konsantrasyonumu artırdı” dedi.
 “Kalite benim için takdirdir”
Pandemi döneminde televizyon izleme oranlarında artış yaşandığını söyleyen Ilıcalı, “Bu dönemde reklamlar da düştüğü için, gelir elde edemedik. Ama Acun Medya olarak pandemiden hasarsız çıktık. Çünkü insanlar evde olduklarından daha fazla televizyon izledi. İnternet alışverişi aracılığıyla önemli bir reklam grubu oluştu” bilgilerini verdi. Ilıcalı, hayata geçirdiği projelerle ilgili kalite anlayışına da değinerek, “Seyretmediğim işi yapmam. Kalite benim için takdirdir. Bizim işte kalitenin karşılığı; seyircide olan tepkidir” diye konuştu.

 “Başarı ortak amaçtan geçer!”
Kalite kongresinin ana temasına atıfta bulunan Ilıcalı, “Başarının atardamarı bu… Başarı ortak amaçtan geçer… Ortak amaç üzerine olan konsantrasyon başarıyı getiriyor. Amacımız; kaliteli yayın yapmak, insanlarla hoşça vakit geçirmek ve insanların seyrettikleri şeyi takdir etmesi… Bunun karşılığını da görüyoruz” açıklamasını yaptı.

“Tekrara düştüğünüz yerde, sıkıntı başlıyor demektir”
İş yaşamında aldığı tüm kararları 8-9 kişilik ekibi ile değerlendirdiğini anlatan Ilıcalı, yenilik ve bu yeniliğin “sürdürülebilir” olması anlayışına da değindi. Ilıcalı, “Tekrara düştüğünüz yerde, sizin için sıkıntı başlıyor demektir. Hamlelerimizi mümkün olduğu kadar tekrara düşmeden yapıyoruz. Yenilik hastalığım var, yeni bir şey yapmak ve bu sistemi sürdürülebilir kılmak zorundayım” ifadelerini kullandı. Sözlerine: “Acun Firarda’ benim için ‘Squid Game’ gibiydi, ya hep ya hiç” cümlesi ile devam eden Ilıcalı; global anlamda risk almanın avantaj ve dezavantajlarına da değindi.

Ilıcalı’dan Gençlere: Doğru zamanda doğru hamle yapın
Hem çalışanları hem iş vereni kapsayan ve motivasyonu ön planda tutan ‘paydaş kapitalizmi’, ‘ortak amaç’ ifadelerinin sıkça tartışıldığı KalDer, 30. Kalite Kongresi temalarıyla doğru orantılı açıklamalar yapan Ilıcalı: “Çalışanlar risk almamalı, çalışanlar risk alırsa olmaz. Onun bendeki karşılığı inisiyatif almak. Çalışkanlık, zekâ hepsinin ayrı ayrı önemi var ama asıl olan muhakeme. Bütün çalışanlarımla paylaştığım tek bir sloganım var, muhakeme. Muhakeme nedir? ‘Bunu patrona sormalı mıyım, sormamalı mıyım? Burada kendim karar vermeli miyim, vermemeli miyim? Burada bu hamleyi yapmalı mıyım, yapmamalı mıyım? Bunların hepsi karar anlarında kullandığımız güdüler. Muhakeme üzerine bir dünya kurmalarını isterim hep” dedi. “Genç arkadaşlara vereceğim en önemli mesaj, kariyerleri boyunca hiçbir zaman maddiyatı ön planda tutup, karar vermesinler” açıklamasını yapan Ilıcalı, “Para ve huzuru buluşturabilirseniz mutlu olabilirsiniz. İkincisi, çok zengin olmak zorunda değilsiniz, amacınız asla bu olmasın. Ben muhabirlikten gelen biriyim, muhabirken çok mutluydum. Söylene söylene işe gittim ama maaşlı olduğum dönemde çok mutluydum. Mutluluğunuzu, bulunduğunuz ortamda oluşturun. Olmayacak hayallerin peşinde koşmayın, doğru zamanda doğru hamleleri yapın” diye konuştu.

Kongreye 70’e yakın konuşmacı katıldı!
Avrupa’nın en prestijli ve en çok izlenen organizasyonları arasında yer alan ve 1000’i aşkın katılımcının katıldığı kongrede iki gün boyunca 9 farklı oturum, toplamda 12 paralel oturum ile 4 ayrı özel oturum gerçekleştirildi. Ayrıca kongre; iki gün boyunca birbirinden değerli 70’e yakın konuşmacıyı ağırladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"