4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü PAKO'da kutlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'nü PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde kutladı.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü PAKO'da kutlandı
04 Nisan 2024 - 23:40
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde farkındalık etkinliği düzenledi. “Satın alma sahiplen” sloganıyla hizmet veren kampüste hayvanseverlerin ve öğrencilerin katılımıyla gün boyu renkli bir program vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'nü PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde kutladı. Program kapsamında anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri kampüsteki hayvanlarla bir araya geldi. Gün boyu farkındalık etkinliklerinin düzenlendiği Pako’da anaokulu öğrencileri sihirbaz, pantomim ve palyaço gösterileriyle doyasıya eğlendi. Lise öğrencileri ise barınaktaki hayvanlarla vakit geçirdi.

Yük hayvanları barınağı da var
Aynı anda bin 500 köpeği misafir edecek kapasiteye sahip PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde padoklar, tedavi veya operasyon gereksinimi olan hayvanların ameliyatları için tam donanımlı operasyon salonları, güçten düşmüş yük hayvanlarının bakımlarının yapıldığı yük hayvanları barınağı bulunuyor. Tasarımı yeşil alan odaklı merkezde tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hayvanların sorunlarının giderildiği ve sahiplendirmenin teşvik edildiği veteriner hizmet birimleri, yasaklı ırk barınakları ve karantina bölümleri de var. Açık hava amfi ve gösteri alanının da yer aldığı tesiste “Satın alma sahiplen” sloganı ile yurttaşlar ortak bir alanda köpeklerle bir araya gelebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı