11. Restoran Haftası 5 Mayıs'ta Başlıyor!

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl merakla beklenen Restoran Haftası, Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 11. kez düzenleniyor...

11. Restoran Haftası 5 Mayıs'ta Başlıyor!
27 Nisan 2022 - 16:37

İzmir, Bodrum ve Denizli’den seçkin restoranların da katıldığı 11. Restoran Haftası 5 Mayıs’ta Başlıyor!

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl merakla beklenen Restoran Haftası, Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 11. kez düzenleniyor. Etkinlik 5-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir, Bodrum ve Denizli ile birlikte İstanbul ve Gaziantep’te de gerçekleştirilecek. Bu yılki teması “sürdürülebilirlik” olan Restoran Haftası, menüleri ile lezzet severlere hem lezzetin hem de sürdürülebilirliğin birlikte mümkün olduğu eşsiz bir deneyim yaşatacak. Restoran Haftası kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleşecek “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” ise Metro Türkiye’nin desteğiyle düzenlenecek.
 
Gastronomiyle sosyal yaşamın tüm dinamiklerini bir araya getiren ve şehir yaşam kültürüne katkı sağlayan Restoran Haftası, Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olma özelliği taşıyor. Bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ile gerçekleşecek 11’inci Restoran Haftası 5-31 Mayıs tarihlerinde Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı tarafından düzenlenecek.  Akasya AVM’nin Alışveriş Merkezi sponsoru Hellmann’s’ın ise Sokak Lezzetleri Sponsoru olduğu Restoran Haftası, tüm gastronomi tutkunlarını bu yıl da yeni lezzet deneyimleri yaşamaya davet ediyor. Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları sürdürülebilirlik temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturacak. Bu yılki programda Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek “35 Yaş Altı 3 Şef” yarışması ise ilk kez düzenlenecek. Yarışma, Türk mutfağını sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacak genç şefleri öne çıkarmayı ve desteklemeyi amaçlıyor. 
 

İzmir, Bodrum ve Denizli’nin Önde Gelen Restoranları da Restoran Haftası’nda!

Türkiye’nin en önemli restoranlarının ve en değerli şeflerinin katıldığı haftada sürdürülebilirlik teması ile özel olarak hazırlanmış menüler sunulacak. Etkinlikte 70’i aşkın sayıda restoran markası yerini alırken, şubeli markalarla birlikte Restoran Haftası’na 100’ün üzerinde restoran katılacak. Her yıl tutkunlarının merakla beklediği Restoran Haftası’na sürdürülebilirlik temasında oluşturdukları menülerle katılan restoranlar arasında İzmir’den Gia Urla, Hiç Urla, Kokoreçci Baki Usta, Lime Alaçatı, House of Ekria Alaçatı, Alaçatı Tatlıcısı İmren, BigChefs İzmir Şubeleri ve Vino Locale; Bodrum’dan Daş Mutfak, Divan Pub ile Karnas Vineyards, Denizli’den ise Labada Brasserie yer alıyor. 
 
Bodrum’dan Restoran Haftası’na yerel ve coğrafi işaretli ürünler ile hazırlanan tadım menüsü ile katılacak olan Daş Mutfak, 19 Mayıs Perşembe günü ‘Şefin masasında atık olmaz’ özel menüsünü sunacak. İsteyen herkes tüm gün bu atıksız menüyü tadabilecek. 
 
DAŞ MUTFAK ‘ŞEFİN MASASINDA ATIK OLMAZ’ YEMEK MENÜSÜ
Kurutulmuş Domates Kabuğu Çorbası (atıksız, vejetaryen)
Omaca kullanılan domateslerin kabuğu ile hazırlanmıştır.
 Öcce (atıksız, vejetaryen)
Taze sarımsak ve soğan olmak üzere, kabak ve çeşitli yeşilliklerin diğer yemeklerin hazırlık sürecinden kalan kısımları ile hazırlanır. 
 
Omaç, Antep Turşusu ile (atıksız, vejetaryen)
Bayatlamış pide ve coğrafi işaretli Antep peyniri kullanılmaktadır. Diğer yemeklerin hazırlık sürecinden kalan yeşillik ve domatesler kullanılır. 
Kıymalı Kabak Oturtma (atıksız)
Kabağın içi Öcce yemeğinde kullanılmaktadır.
Sütlü Zerde (coğrafi işaretli, vejetaryen)
Menengiç Kahvesi & Eğlencelik (coğrafi işaretli)
 
Menüler üç kategoride hazırlanacak
Restoran Haftası’na katılan markalar, menülerini “sürdürülebilirlik” teması kapsamında, atıksız mutfak disiplinine uygun, yerel & coğrafi işaretli, vegan & vejetaryen menüler olarak üç kategoride oluşturacak. İzmir’den Gia Urla, Alaçatı Tatlıcısı İmren, House of Ekria Alaçatı yerel & Coğrafi İşaretli ve atıksız Restoran Haftası Tabakları ve Kokoreçci Baki Usta menüler hazırlarken; Lime Alaçatı ve Vino Locale vegan & vejetaryen Menü ve Restoran Haftası Tabakları, BigChefs yerel & Coğrafi İşaretli Restoran Haftası Tabakları, Hiç Urla ise 3 kategoride de Tadım Menüleri sunacak. Bodrum’dan Daş Mutfak yerel & Coğrafi İşaretli Restoran Haftası Tadım Menüsü, Divan Pub ve Karnas Vineyards yerel & Coğrafi İşaretli ve vegan & vejetaryen Restoran Haftası Tabakları hazırlarken Denizli’den Labada Brasserie de yerel & Coğrafi İşaretli ürünler ile hazırladığı menüsünü lezzet severler için sunacak. Restoran Haftası’na özel hazırlanan menüler 60 ve 90 TL, Restoran Haftası Tabakları 125 TL ve Tadım Menüleri de 225 TL olacak şekilde müşterilere sunulacak. 
 
Metro Türkiye’den Genç Şeflere Prag’ta Eğitim Hakkı
Bu yıl Restoran Haftası kapsamında ilk kez düzenlenen “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması”nda genç şefler Türk mutfağının sürdürülebilirlik elçileri olmak için yarışacak. Ana sponsorluğunu Metro Türkiye’nin üstlendiği “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” ile mutfağında sürdürülebilirliği ana disiplini haline getirmeyi hedefleyen genç şefler yarışacak. Finale kalan 3 genç şefe Prag’ta bulunan Metro platformunda eğitim hakkı verilecek. Yarışmanın jüriliğini; Gastronometro Direktörü Maximillian J.W. Thomae, Dude Table Gastronomi Ajansı Başkanı Funda İnansal, Gazeteci- Gastronomi Yazarı Ebru Erke ve Cooks Grove Kurucusu Şef Şemsa Denizsel üstelenecek. Atıksız mutfak prensibiyle hazırladıkları reçeteleri ile jüri karşısına çıkacak 10 aday arasından seçilen 3 şef Restoran Haftası son haftası açıklanacak. Yarışmada başarılı olan bu 3 genç şef aynı zamanda “Türk mutfağının sürdürülebilir genç elçileri” olacak. 
 
Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’nda Sürdürülebilirlik Konuşulacak
Her yıl lezzet tutkunlarının iyi yemek odağında eşsiz bir deneyim yaşadığı Restoran Haftası’nda aynı zamanda Türk mutfağı farklı perspektiflerden ele alınıyor. Etkinlik programına ilk kez 2019 yılında alınan ve gastronomi profesyonellerini buluşturarak her yıl farklı bir temayı işleyen Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’nın bu yılki teması ise “Sürdürülebilirlik” olacak. 14 Mayıs’ta Feriye’de düzenlenecek olan ve ana sponsorluğunu Metro Türkiye’nin üstlendiği konferansta, birbirinden değerli gastronomi profesyonelleri, sürdürülebilir Türk mutfağı üzerine konuşacak. Konferansa katılım için başvurular Restoran Haftası web sitesi üzerinden yapılacak. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"