YKS sınavına son 10 gün

YKS sınavına son 10 gün.  Sınava girecek öğrenciler oldukça endişeli. Peki kalan bu kısa süreci öğrenciler nasıl değerlendirmeli?

YKS sınavına son 10 gün
09 Haziran 2022 - 12:42

YKS’YE SON 10 GÜN... PEKİ ÖĞRENCİLER BU SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

YKS sınavına son 10 gün.  Sınava girecek öğrenciler oldukça endişeli. Peki kalan bu kısa süreci öğrenciler nasıl değerlendirmeli? İstanbul Rumeli Üniversitesi Klinik Psikolog Sevgi UMUÇ’tan süreçle ilgili öğrencilere önemli tavsiyeler:


İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ SÜRECİN GEÇİCİ OLDUĞUNU BİLİN

İçinde bulunduğumuz sürecin geçici olduğunu, şu günlerin elbet sonlanacağını düşünebilirsiniz. Şimdi neler yapabilir, kalan zamanı en iyi nasıl değerlendirebilirsiniz, onları düşünmek için harekete geçebilirsiniz. Şu an sonucu yani gelecekteki olası senaryoları düşünmek yerine kalan süreci nasıl değerlendirebileceğiniz üzerine düşünmeniz kaygınızı yönetmeniz için etkili bir yöntem olabilir.


VERİM ALDIĞINIZ SAATLERDE DERS ÇALIŞIN

En çok verim aldığınız saatlerde ders çalışmalarınızı yapabilir, konu eksiklerinizi listeleyip günlük ve haftalık ders çalışma planları yapabilir, bu konuda destek alabilirsiniz. Ders çalışma isteğinizin olmadığı zamanlar yaşayabilirsiniz, o halinize de saygı duymalı, kendinizi zorlamamalısınız.

GERÇEKÇİ HEDEFLER BELİRLEYİN

Kendinize yapabileceğiniz ölçüde, gerçekçi hedefler belirleyin. Gerçekçi olmayan hedefler ve beklentiler, sizin çalışma motivasyonunuzdan, başarıya olan inancınıza kadar olumsuz tutumlar sergilemenize sebep olabilir.

OLUMSUZ KONUŞMALARDAN UZAK DURUN

Sınava yönelik olumsuz konuşmalardan ve sosyal medyadaki olası bilgi kirliliğinden uzak kalmaya çalışın.


MUTLU OLDUĞUNUZ KİŞİLERLE VAKİT GEÇİRİN

Sosyal ilişkilerinizi bu dönemde daha canlı tutmak sizlere iyi gelebilir. Beraberken kendinizi iyi hissettiğiniz, rahat konuşabildiğiniz kişilerle iletişimde olmaya özen gösterebilirsiniz Ancak size iyi gelmeyen, konuşmalarıyla sizi olumsuz yönde etkileyen insanlardan bir süre az görüşmeniz size daha iyi gelebilir.

SİZE KEYİF VEREN HOBİLERİNİZİ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Size mutluluk veren, keyifli hissettiren hobilerinizi, aktivitelerinizi yapmayı ihmal etmeyin. Müzik dinleyebilir, dans edebilir, resim çizebilirsiniz.


MUTLAKA 10 DAKİKA BİLE OLSA EGZERSİZ YAPIN

Vücudunuzu hareketsiz bırakmayın, her gün mutlaka 10 dakika bile olsa egzersiz yapabilirsiniz. Stresinizi hafifletecek nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon yapmayı da şu süreçte deneyebilirsiniz. Normalde yapmasanız dahi sınavın yaklaştığı şu günlerde deneyerek, yalnızca kendinize odaklanmanın, anda kalmanın dinlendirici etkisini keşfedebilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"