SERBEST KÜRSÜ

SERBEST KÜRSÜ

Sizden gelenler...

Sıla ve Ahmet Kural davasında, şimdi ne olacak?

07 Kasım 2018 - 19:23

Türkiye ve Avrupa’da yerli ve yabancı müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmetleri sunan Av. Oğuz Kara, özellikle ticaret ve şirketler hukuku, gayrimenkul ve inşaat hukuku, borç yapılandırmaları, uluslararası sözleşmeler, icra ve dava takibi ve uyuşmazlıkların çözümü konularında uzmanlaşmıştır.

Uzmanlığını detaycı yapısı, müvekkillerinin mevcut hukuki sorunlarını gidermenin yanı sıra özellikle önleyici hukuk hizmeti sunmayı da amaçlayan Kara, son günlerin en çok konusu hakkında bir yazı yayınladı.

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu olaya farklı bir bakış açısıyla değinen Kara’nın yazısı;

Bilindiği üzere Sıla Gençoğlu’nun Ahmet Kural tarafından şiddet gördüğüne dair iddialar şu sıralar oldukça gündemde.

Şiddet gördüğünü iddia eden Şarkıcı Sıla Gençoğlu İstanbul Aile Mahkemelerine başvurarak koruma kararı aldırdı. Mahkemenin 3 aylık bir koruma kararı vermiş olduğu bu kararın Ahmet Kural’ın Sıla’dan uzaklaştırılması ile kitle iletişim araçlarıyla Sıla’yı rahatsız etmemesi yönünde olduğu belirtiliyor.

Sıla, avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurarak şikayetçi oldu. Şikâyette, Ahmet Kural’ın Sıla’ya karşı ağır fiziki saldırı, darp, yerlerde sürükleme, kafasını duvara vurma ve kül tablasıyla vurma şeklinde eylemlerde bulunduğu belirtiliyor. Yine şikâyette Ahmet Kural tarafından Sıla’ya karşı “Seni öldürürüm” şeklinde de tehditte bulunulduğu ve ailesine yönelik küfürler edildiği yer alıyor. Ayrıca Kural’ın yoğun alkollü olduğu ve olayların 45 dakika boyunca sürdüğü belirtiliyor. Sıla’nın olayda yırtılan kıyafetleri ve şiddeti gösteren 6 adet fotoğraf da dosyaya sunuldu.

Sıla'nın darp edildiğini gördüklerini iddia eden iki kadın ve Sıla'nın şoförü tanık sıfatıyla ifade verdi. Tanıkların WhatsApp yazışmaları da dosyaya girdi.

Ahmet Kural yaptığı açıklamada karşılıklı tartışma ve itişme olduğunu, bu esnada sadece kolunu tutuğunu, onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmediğini ve çok üzgün olduğunu belirtti.

Ahmet Kural’ın avukatı şikâyet dilekçesinde belirtilen ‘kül tablası ile darp’ iddiasının savcılık ifadesinde Sıla Gençoğlu’nun kendisi tarafından yalanlandığını belirtti. Ayrıca benzer bir durumun darp raporu için yapılan haberlerde de bulunduğunu, olaydan 2 gün sonra özel bir hastanenin rapor düzenlediğini, raporda yer alan karşı tarafın kendi beyanlarının haberlerde tıbbi muayene bulgusu gibi yansıtıldığını, hastanın genel durumunun ‘iyi’ olarak nitelendiğini ve sadece 7 günlük bir rapor düzenlendiğini de ifade etti.

Şu aşamada koruma kararının itiraz üzerine kaldırılması mümkün, zira koruma kararı çoğunlukla karşı tarafın savunması alınmadan verilmekte. Ahmet Kural’ın dosyaya sunacağı savunması sonucunda mahkeme şiddet uygulanma tehlikesi bulunmadığına kanaat getirirse koruma kararı kaldırılabilecektir. Öte yandan koruma kararı süresince Ahmet Kural tarafından karara aykırı davranılması durumunda hapis cezası gündeme gelebilecektir.

Şikâyet sonucunda savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise henüz Ahmet Kural’ın ifadesi alınmadı. Dosya kapsamındaki ifade alma, tanık dinleme ve delil toplama gibi aşamalardan sonra savcılık tarafından iddianame düzenlenerek ceza davası açılması ya da kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek dosyanın kapatılması ihtimalleri bulunmaktadır. Dosyanın Ahmet Kural lehine kapatılması durumunda Kural’ın yapılan haksız şikâyetten dolayı tazminat talep etme imkânı da doğabilecektir. Zira Kural’ın bu olay nedeniyle iş hayatında da kayıp yaşadığı basına yansımaktadır. Ahmet Kural’ın ceza alması durumunda ise Sıla’nın tazminat davası açması da gündeme gelebilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum