RİFAT SAİT

RİFAT SAİT

Balkan Günlüğü Gazetesi Başyazarı / www.balkangunlugu.com

Biri Reise küskünleri ve olanları anlatsın

23 Aralık 2018 - 16:39

Bu yazımı kısa tutacağım. Çok fazla uzatmaya da gerek yok zaten. Doğru mesajı doğru insana verebilirsek yeterlidir. Artık finale geliyoruz, zamanı iyi değerlendirmek gerek. Meselenin özüne girip, sorunu tespit ve çözüm önerilerini sunmak en güzeli.

Etrafımızdaki samimi dostlardan kiminle konuşsam, inanın pek çoğu dertli. Hepsinin ortak söylediği bir şey var. Diyorlar ki: “Biri Reise küskünleri söylesin, biri olanları anlatsın

İyi ama kim söyleyecek ya da kim s ö y l e y e - b i l e c e k? Böyle insanlar az. Onların giderek nesli tükeniyor. Bunu yapabilmek için üç şeye ihtiyacınız var.  1-Reise ulaşabilmeye 2- Ulaştığında söyleyebilecek yüreğe sahip olmaya 3-Diyelim ki ulaştın ve yüreklisin, o zaman inandırabilmeye ve zamana ihtiyacınız olacak. Zira birkaç saniyede önemli meseleleri anlatamazsınız.

Bazen Reis yalnız diyoruz ya, nesli tükenen bu insanlar Reise mutlaka yaklaşabilmeli ve bildiklerini anlatabilmeli. Yoksa sonuç doğaldır.

Çok soru soran, bu konuda bizim gibi yazı yazan ve vatandaşın meselesini divana getirenler pek sevilmez.  Dertli Vatandaşı, sıkıntısı olan teşkilat mensuplarımızı reisle bir araya getirmek gerekiyor. Milletvekili olduğum dönemlerde bunu yapmaya çalıştım. Sağ olsun Reis hep dinlemiş ve çözüm odaklı olmuştur. Kendisine o zaman da şimdi de derin bir saygı duymuşumdur.

Bugün kimine göre eski, kimine göre önceki dönem vekil olunca eskideki o fırsatları yakalamak zor olabiliyor. Dilekçe yazmak bize uygun değil, o yüzden bu mütevazı köşemizden yazıyoruz. Anlatacak o kadar çok şey var ki.

Peki, ne yapmak lazım?

1-Önümüzdeki yerel seçimler o kadar önemli ki, bana göre siyasi milattır, ona göre hareket etmek lazım

2-Seçimler öncesi içimizde kayıplar olabilir, bunlar için başka yere bakmaya gerek yok, en büyük kaybımız içimizdeki küskünlerdir, samimi olup her şeyden önce onları kazanmak lazım.

3-Birileri bilerek veya bilmeyerek yanlış yapıyor, bunu acilen reise duyurmak lazım ki bunlar kanser hücresi olmadan bu davadan ayıklamak lazım

4-Yanlışlar kalplerde yara açıyor, bunlar kabuk bağlamadan merhem olmak lazım

5-Dost acı söyler, onlara lütfen kızmayın dinlemeniz lazım

6-Aynı gemideyiz, gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz, dostları düşman etmemek ve bilakis onlarla istişare etmek, dertleri de müjdeleri de paylaşmak hatta onlara da bir kürek verip kürek çekmek için yardım istemek lazım.

7-Çok doluyuz be Reis, imkân olursa deşarj olmamız lazım

* RİFAT SAİT

24.Dönem AK Parti İzmir milletvekili (http://www.akparti.org.tr/tbmm/ozgecmis/23653 )

Balkan Günlüğü Gazetesi Başyazarı (www.balkangunlugu.com )

İzmir ATİK İstişare Konseyi Başkanı (http://www.izmir.atikuemp.com/btkb.php?bl=2 )

BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı (http://www.basam.org.tr/ )

Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma Merkezi (ATMER) DK Başkanı

 http://www.rifatsait.com.tr/

YORUMLAR

  • 0 Yorum