HASAN ESER

HASAN ESER

mahalligundem.com Genel Yayın Yönetmeni

İzmir'e Mübah, Foça'ya Haram!

06 Ekim 2016 - 02:21

Hasan Eser /  06 Ekim 2016 - ‘Allah çirkin şansı versin’ diye boşuna dememişler.

Bahtsız İzmir’in talihsiz ilçesi Foça’nın doğal güzelliği dillere destan,  ama güzelliğe artı değer katan ve bunu toplum adına fırsata çeviren bir belediye başkanı yok!

Foça, ‘ben seçilirsem hiç bir şey yapmayacağım’ , ‘Cumhuriyeti kurtarmak istiyorsanız, beni seçin’  vaatlerini kabul gören bir ilçe…
 
Gerçi bu konuda artık hiç kimseye gönül koymadığım gibi, insanların kötünün iyisine oy vermek zorunda kaldıklarına ben de kanaat getirdim. (ayrı konudur.)
 
Neyse lafı uzatmayayım.
 
Bilmem farkında mısınız ama festivaller kenti Foça’da bir zamanlar yılda iki festival yapılıyordu. Ki kamuoyunda tepkiye yol açtığı için bir daha kabul görmeyen Rock Festivalini saymıyorum!
 
Evet, Foça’nın iki ayrı festivali vardı.
 
Birincisi; Uluslararası Foça Rastgele Balıkçılık Festivali.
İkincisi ise; Uluslararası Foça Kültür Sanat Festivali.
 
Şimdi size festivalin ne anlama geldiğini veya  kent adına ne kadar önem arz ettiği gibi bildiğiniz konuları anlatacak değilim.
 
Bu arada en son kaçıncı festivalde kaldığımızı da hatırlamıyorum.Çünkü Foça’da ne zaman belediye başkanı değişse, eski festivaller yok sayılır. Yani sil baştan olur.
 
Haydi, boş verelim şimdi sayısını, numarasını…
 
Hatırlarsanız bundan birkaç yıl önce Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, Balıkçılık Festivali ile Kültür Festivalini birleştirmişti. 
 
Aslında iyi de oldu,  iki ayrı masraf yerine tek masraf üzerinden daha güçlü bir organizasyon yapmak gerçekten çok daha akılcıydı.
 
Ama o da ne?
 
Sanırım temsil ve ağırlama harcamalarını karşılamakta zorlanan belediyemiz,  bu yıl, teke düşen festivalimizi de yapamadı.
 
Şimdi ‘neden yapamadınız?’ diye sorsanız verecekleri cevap hazır:  Darbe kalkışması oldu, şehitler verdik, OHAL’e girdik, yan yattı, suya battı vs vs vs. 
 
Doğru! konser, tiyatro, eğlence gibi aktiviteler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Folkart Fuarı’nda yapıldığında mübah, Foça’da yapıldı mı günah öyle mi?

Kaldı ki, festival dediğiniz olgu illa zil takıp oynamak değildir.

Neyse bugün canım daha fazla yazmak istemiyor.

Haydi kalın sağlıcakla. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum