HASAN ESER

HASAN ESER

mahalligundem.com Genel Yayın Yönetmeni

Hoş Geldin Foça Balıkçısı

06 Nisan 2017 - 00:46

Hasan ESER / 06 Nisan 2017 - Restoran, lokanta, kafe gibi gıda sektörüne hizmet veren mekanlarda müşteri memnuniyeti en önemli unsurdur.

Mekanın konumu, dekoru, ürün kalitesi, detaycılık,  güvenilirlik, hijyen, duyarlılık, güler yüz,  kaliteli servis, mükemmeliyetçilik ve en önemlisi vatandaşın cebini yakmayacak bir fiyat politikası da müşteri memnuniyeti ile doğrudan ilintilidir.

Ancak…
 
Benim yaşadığım ilçede  (İzmir - Foça )  bazı mekanlar vardır ki buralarda ne iş yaparsanız yapın başarılı olmanız neredeyse imkansızdır.
 
Kimileri bu durumu, sözünü ettiğim o bazı mekânların altında yatır olduğuna dair hurafe niteliğindeki rivayetlere bağlar.
 
Tabii ki bu saçmalıktan öte başka bir şey değildir.
 
Zira Atalarımızın dediği gibi, ‘at binenin, kılıç kuşananındır.’
 
Bu anlattıklarımıza somut bir örnek vermemiz gerekirse…

 

Tam bir Foça aşığı olan, hatta oğluna ‘Foça’ adını verecek kadar Foça’yı çok seven sevgili Ömer Atan’ın ticari geçmişine bakmak yeterlidir.
 
Bugüne kadar el attığı ölü mekanları Foça’nın en prestijli mekanlarına dönüştüren Ömer Atan,  iş yaşamındaki başarısını defalarca kanıtlamıştır -ki uzun zamandır arkasında Sinem gibi (eşi) gücüne güç katan bir yol arkadaşı var-
 
Uzatmayalım…
 
Osmanlı devlet adamlarından Ziya Paşa’nın da dediği gibi; Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!
 
Öyle ki emsalleri nezdinde her zaman en iyisi olmaya çalışan Ömer Atan’ın vizyon sahibi bir işletmeci olduğunu, yine en iyi kendisini yakından tanıyan Foçalılar bilir!
 
Evet, sevgili Ömer Atan uzun bir süredir Foça’da kafeterya işletmeciliği yapıyordu.
 
Kale Kafe kendine has konseptiyle ve harika sunumlarıyla benim için vazgeçilmez bir mekândı.
 
Fakat her ne kadar kendi ayağıma sıkmış olsam da, sevgili Ömer’e uzun bir süredir iş değişikliğine gitmesi yönünde telkinlerde bulunuyordum.
 
Zira Ömer Atan’ın 1999 yılında devir aldığı Ayos Restoranda restorancılığın nasıl yapılacağını herkese kanıtladığını daha dün gibi hatırlıyor ve kendisine ‘efsane geri dönmeli’ diyordum.
 
Ha! Evet, Ömer’in restorancılık yaptığı dönemde Foça’ya gelen tatilcilerin gelir düzeyi en üst seviyedeydi.

Bugün gelinen noktada ise Foça’nın günübirlik tatilcilere,  yani amiyane tabirle  orta direğe hitap eden bir kente dönüştürüldüğünü göz önünde bulunduracak olursak…
 
Sevgili Ömer’in eski mesleği olan restorancılığa dönecek olması adeta ticari intihar olurdu.
 
Bunun içindir ki, Ömer konjonktürel davrandı ve her kesimden insana hitap edecek yeni bir mekân kazandırdı Foça’ya.  
 
Mekânın adını da ‘Foça Balıkçısı’ koydu. Eh böylesine güzel bir mekana da ancak böylesi güzel bir isim yakışırdı. (Kim bulduysa tebrik etmek lazım)
 
Ayrıca…
 
Bilindiği üzere her mekânın özel bir menüsü vardır. Ki özel menüler mekânların adını ön plana çıkarır. Dolayısıyla fark yaratmak için sürüden ayrı olmak şarttır!
 
İşte bizim Ömer de Türkiye’nin en lüks mekânlarını aratmayacak temizlikte ve konforda hazırladığı mutfağını birbirinden leziz menüleriyle taçlandırdı.
 
Yapaylıktan uzak samimi bir mekân yaratan sevgili Ömer,  Foça’nın balıkçı kasabası kimliğine yakışan ve kente büyük değer katacak olan ‘Foça Balıkçısı’ adlı bu yeni mekanını hizmete açtı.
 
Arkadaşım ya da hemşerim diye söylemiyorum.
 
Bazı lüks mekânlarda bile göremediğiniz ilgiyi ‘Foça Balıkçısı’nda göreceğinize emin olabilirsiniz.
 
Öte yandan elbette Foça denilince akla deniz kenarında rakı-balık geliyor. Ve Foça’da bu konseptte hizmet veren birbirinden kaliteli sayısız mekân var.
 
Ancak aile bütçesi nedeniyle bahsettiğimiz bu mekânlarda herkesin balık yemeye imkânı yok.
 
İmkânı olup da alkollü mekânlarda yemek yemekten hoşlanmayanlar da var elbet.
 
Bunun içindir ki Foça Balıkçısı, Foça Balık Evi, Deniz Kafe gibi mekânlar sayesinde…
 
Foça’da artık lezzet eşliğinde sahilin tadını çıkarmak,  pahalı bir restoranda sadece rakı - balık ziyafeti yapmak ile sınırlı değil.

Bu noktada…
 
Öğleden sonra esen meltem rüzgârının huzur ve serinliği eşliğinde, denizin göz alıcı maviliğini seyir ederken, Foça’ya özgü lezzetlerin bütçenize zarar vermeden sunulması öncelikli talepleriniz arasındaysa…
 
Adresi veriyorum: Foça Küçük Deniz Sahili / Foça Balıkçısı
 
Son olarak…

Endüstriyel markaların yaygınlaştığı Foça’da, özgün değerlerimizi her geçen yıl biraz daha kaybettiğimiz bir dönemde; kadim dostum Ömer Atan’ın Foça’ya münhasıran kazandırdığı yeni mekânının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
 
Akhisar’dan doğan Köfteci Ramiz misali istikbalde Foça’dan ‘Foça Balıkçısı’ adlı bir marka doğacağı inancıyla sevgili Ömer& Sinem Atan çiftine ilçemize kazandırdıkları bu güzide mekandan dolayı teşekkür ediyorum.

Pruvanız neta rüzgarınız kolayına olsun Atan ailesi…

YORUMLAR

  • 0 Yorum