HASAN ESER

HASAN ESER

mahalligundem.com Genel Yayın Yönetmeni

Foça AK Parti'de "Mücahit-müteahhit" ayrışması mı?

27 Mart 2018 - 02:34

Sadece Foça'nın değil, tüm Türkiye'nin gururu olan Tolga Murat Balıkçı, 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den İzmir milletvekili adayı gösterilmişti. 

Seçim öncesinde birkaç arkadaş bir araya geldik, kıymetli dostumuza destek olmak ve yanında olduğumuzu hissettirmek adına büyükçe bir posterini yaptırdık. 

Ne var ki Foça'da merkezi cadde üzerinde posteri asabileceğimiz tek bir bina bulamadık. 

Kimin kapısını çalsak; "Gençler, Tolga'ya ve size canımız feda! Fakat Foça'yı siz de biliyorsunuz! AK Parti logolu bir posteri duvarımıza astığımız takdirde; bizi burada tefe koyarlar. Dükkanlarımızın müşterisi yarı yarıya azalır. Hatta belediyenin hışmına bile uğrayabiliriz" şeklinde hayli ilginç cevaplar aldık. 

Uzatmayalım...

Nihayetinde hatıra-gönüle binaen de olsa posteri asacak bir duvar bulduk.

Ha! o süreçte apolitik insanların haklı çekincelerini olgun karşıladık. 

Ama..."Ben şöyle AK Partiliyim, böyle Erdoğancıyım" diye geçinenlerin de gerçek yüzlerini görmüş olduk. 

Dikkatinizi çekerim! Sadece 'üzerinde AK Parti logosu var' diye asılmasına rıza gösterilmeyen  poster, defalarca kez Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmuş milli bir sporcumuza ait. Hem de Foça'da yetişmiş, örnek bir sporcu.

Bunu neden anlattım?

Kadim dostum Hasan Çakır'ı Foça'da tanımayan yoktur. 

Hasan Çakır, yerel ya da genel seçim ayırmaksızın Recep Tayyip Erdoğan'ın devasa posterini Foça'nın en yoğun ve hareketli caddelerinden birinde bulunan Bedesten binasının göbeğine asmış bir isimdir. 

Foça gibi bir ilçede, üstelik kentin en merkezi binasına Erdoğan'ın devasa posterini asmak öyle her baba yiğidin harcı değildir. 

Zira bu hareketinden dolayı komşularının tepkisini çekmiş, mahalle baskısıyla karşılaşmış ve hedefe oturtulan isim olmuştur. 

Tepkilere aldırış etmeyen Hasan Çakır, posterin başında geceleri nöbet tutarak farklı yöntemlerle indirilmesine de izin vermemiştir. 

Ne var ki AK Parti'nin Foça'daki bayraktarı Hasan Çakır,  bugün parti saflarından uzak duruyor. 

Çünkü  kendince haklı gerekçeleri var: "Bir mücahit, bir müteahhitle aynı safta omuz omuza yürüyemez! Adeta ters mıknatıslanma yapar" diyor. 

Ve kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, Foça AK Parti'nin eski ve yeni ilçe başkanıyla ilgili cevaplanmaya muhtaç iddialar ortaya atıyor. Lakin, söz konusu iddiaların muhatapları yanıt vermekten imtina ediyor. 

Ayrıca... 

Söylemleriyle partiye zarar verdiği gerekçesiyle; Hasan Çakır'ın yerli ve milli olmadığı siyaset kulislerinde yankılanıyormuş. 

Amiyane tabirle: "Cart kaba kâğıt" diyor ve şunu da ekliyorum: 

"Yerli ve milli değil" diye yaftalanmaya çalışılan adam KIBRIS GAZİSİDİR!  

El insaf be kardeşim!

YORUMLAR

  • 0 Yorum