Yeditepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitelerinden Yeditepe Üniversitesi, 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği mezuniyet törenlerinde, çağın bilgi ve teknolojisi ile donatılmış 3 bin 464 mezununu yeni yaşamlarına uğurladı. Törende, bugün iş hayatında önemli başarılar elde etmiş eski Yeditepe Üniversitesi mezunları da, plaketlerini alırken mezun oldukları bölümlerin öğrencilerinin yanındaydı

Yeditepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
08 Temmuz 2018 - 15:47

Yeditepe Üniversitesi’nin bir hafta boyunca, 13 fakültesi ve enstitülerinden 2017-2018 akademik yılında mezun olan öğrenciler için düzenlediği törenlere büyük bir heyecan ve coşku hâkimdi. Mezunların ailelerinin de yoğun olarak katıldığı törenler, üniversitenin yeşillikler içindeki kampüsünün etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Yeditepe Üniversitesi, 2017-2018 akademik döneminde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verildiği tören ise 7 Temmuz Cumartesi akşamı yapıldı.

Törene, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, Mütevelli Heyeti üyeleri, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Yeşim Ekinci ve Prof. Dr. İpek Karaaslan ile’ün yanı sıra fakülte dekanları ve bölüm başkanları katıldı.

Bedrettin Dalan: Bu Üniversitenin Sahibi Hepimiziz

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, törende yaptığı konuşmada “Bu üniversitenin sahibi hepimiziz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben buranın sahibiyim evet ama manevi sahibiyim. Bu manevi sahiplik, doğrudan büyük Atamızın ruhunun burada yaşatılmasından geliyor. Bir insanın yaşayıp yaşamaması bir tek şeye bağlı: Onu hatırlayan son insan ölünce o da ölür. Türk milleti varoldukça Yeditepeli varoldukça Atatürk yaşayacak.”

Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün de, öğrencilerin Yeditepe Üniversitesi’nde aldıkları eğitimin ve Yeditepeli olmanın gelecekte çok önemli başarılara imza atmalarında önayak olacağını söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, bugün Yeditepe Üniversitesi’nden mezun olan öğrenci sayısının 46 bine ulaştığını anımsatarak öğrencilerine seslendiği konuşmasında “Bizler sizi öyle yetiştirmişiz ki, sizler artık bizlerin sizi izleyeceği noktadasınız. Bundan sonraki hayatınızda, karşılaştığınız her zorlukta, Yeditepe Üniversitesi ailesi sizlerin yanında olacaktır. Hiçbir zaman kimsenin sizleri umutsuzluğa sürüklemesine izin vermeyin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 2017-2018 akademik döneminde dereceye giren mezunlarına plaketleri, Bedrettin Dalan, Yusuf Akgün, Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Yeşim Ekinci ve Prof. Dr. İpek Karaaslan’ın yanı sıra fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından verildi.

Eski Mezunlar Yeni Mezunları Yalnız Bırakmadı

Törende öğrencileri bir de sürpriz bekliyordu. Günümüzde önemli başarılara imza atmış olan eksi Yeditepe Üniversitesi mezunları da öğrencilerin yanındaydı.

Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği Uzmanı Özge Kotan, Tıp Fakültesi Mezunu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit, Fizik Bölümü Mezunu UNITEST Yönetim Kurulu Başkanı Baha Kılıç, İşletme Bölümü mezunu Sem Plastik Genel Müdürü Orhan Göçer, Uluslararası İşletme Yönetimi Almanca Bölümü Mezunu Bosch and Control Expert’ten Berk Göltepe, İşletme Bölümü mezunları Turna.com Kurucusu Abdülkadir Kırmızı ve Tbank Yöneticisi Hakkı Yıldırmaz, Mimarlık Bölümü mezunları A2 Tasarım’dan mimar Aydın Avunduk ile mimarlar Tolgay Keskin ve Tarık Emre Kırhallı ile Eczacılık Fakültesi mezunu Celgene İsviçre Farmakovijilans Operasyonel Bölge Lideri Burçin Özcan, plaketleri verilirken öğrencileri yalnız bırakmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...