Yardımseverlik Koşusu yine fark yaratacak

Bugüne kadar on binlerce sporcunun yer aldığı Eker I Run, bir kez daha tüm koşu tutkunlarını sağlıklı yaşam için koşmaya, Bursa’ya davet ediyor. 8. Eker I Run, 2-3 Ekim 2021

Yardımseverlik Koşusu yine fark yaratacak
28 Eylül 2021 - 11:09

“8. EKER I RUN” KOŞUSU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Hem düzenlediği etkinlikler hem de farklı organizasyonlarına verdiği sponsorluk destekleriyle Türkiye’de sporun gelişimine katkı sağlayan Eker Süt Ürünleri, 8. Eker I Run Koşusu’nu 2-3 Ekim 2021’de Bursa’da gerçekleştirecek. Bu yıl hibrit bir formatta; hem fiziksel hem de sanal koşu olarak yapılacak olan 8. Eker I Run; dayanışma, yardımlaşma, iyilik gibi değerleri ön plana çıkaran “Bir adım at fark yarat” mottosu ile düzenlenecek. 
 
Bugüne kadar on binlerce sporcunun yer aldığı Eker I Run, bir kez daha tüm koşu tutkunlarını sağlıklı yaşam için koşmaya, Bursa’ya davet ediyor. Pandemi sebebiyle bir yıllık aranın ardından tekrar Bursa’ya dönecek olan Eker I Run Koşusu; spor, iyilik, motivasyon ve eğlence dolu programıyla bir koşu etkinliğinden daha fazlasını vadediyor. Eker I Run’a koşucu olarak katılmak isteyen sporseverler için kayıtlar, https://www ekerkosu com/ adresinde devam ediyor.
 

Covid-19 önlemleri alınacak

Hibrit bir formatta; hem fiziksel hem de sanal koşu olarak yapılacak olan etkinliğin fiziksel ayağı, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ilgili kararında belirtilen Covid-19 önlemleri doğrultusunda gerçekleşecek. 
 
Koşuya kayıt olmak isteyen katılımcılar, kendi seviyelerine uygun yarıştan birini seçebilecek. İlk kez 2019 yılında Eker’in 42. kuruluş yılını simgeleyerek koşulan 42K Maratonu, bu yıl da elit koşuculara ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin beşinci yol maratonu olmasının yanı sıra ülkemizin ilk dağdan aşağı yol maratonu da olan koşuda sporculara Uludağ bölgesinin doğal güzellikleri de eşlik edecek.
 
Uludağ oteller bölgesinde yaklaşık 1.800 metre rakımda start alacak olan yarış, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan’da sona erecek. Bu önemli yarışın zaman limiti ise 6.5 saat olacak. Eker Meydan’da başlayıp aynı noktada sona erecek 15K ve 5K yarışları ise bir kez daha binlerce koşucunun sorunsuz bir yarış deneyimiyle buluşmasını sağlayacak. Ayrıca organizasyonun festival alanı da Eker Meydan’da kurulu olacak.
 
Minik Adımlar Koşusu’nda pek çok çocuk doğru koşu teknikleri ile tanışacak
6-12 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği Minik Adımlar Koşusu ise pek çok çocuğun doğru koşu teknikleri ve sporla tanışmasını sağlayabilecek. 500 metrelik parkura katılacak minik koşuculara çeşitli hediyeler de verilecek.
 
Her yaştan patencinin katılabileceği Eker I Run Paten Yarışı’nda ise parkur uzunluğu 10 km olacak ve sporcular 4 sıra tekerlekli patenlerle (inline skate) yarışacak. İlk kez 2019 yılında koşulan Paten Yarışı, 2021 yılında da renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayacak.
 

Yardımseverlik Koşusu yine fark yaratacak

Eker Süt Ürünleri’nin Adım Adım ile birlikte gerçekleştirdiği Yardımseverlik Koşusu da bir kez daha Eker I Run’ın parçası olacak. Açılan Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile gönüllü koşucular farklı sivil toplum kuruluşlarının, çocuk, genç, kadın, otizmli, sağlık çalışanı faydalanıcı gruplarına özel olarak geliştirilen eğitim ve sağlık odaklı projeleri için bağış toplamayı hedefliyorlar. 8.Eker I Run için kampanya açacak STK’lar ise şu şekilde sıralanıyor: Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (Löder), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Gönüllü Hareketi Derneği, Kanser Savaşçıları Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Koruncuk Vakfı, Paylaşımcı Toplum Derneği, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohum Otizm Vakfı, Türk Eğitim Derneği, UNICEF, Hayal Ortakları Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)…
 
2019 yılında 441.197 TL bağış toplanan Yardımseverlik Koşusu, bu anlamda bağış rekoruna imza atılmasını sağlamıştı. Eker I Run 2020 yılında ise ilk kez sanal ortamda gerçekleşmesine rağmen, 1.665 bağışçının katkısıyla 184.163 TL bağış toplandı. 

Sponsorlar Eker I Run’ın yanında

Her yıl olduğu gibi 2021’de de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra birçok firma Eker I Run’a çok değerli destekler veriyor. 8. Eker I Run; Michelin, Limak Enerji, Axa Fit, Bursa Teleferik, Meydan 6000, Uludağ İçecek, Komagene, Hastavuk, Sheraton, Romatem, Polar, Medikana, Yonca Jimnastik, Extreme Park, Actifoam, PlusTiming, RitmModa, Hisar Reklam ve Kentvizyon’un destekleriyle gerçekleşiyor.
 
Eker I Run, sağlıklı yaşam için koşmak isteyen herkesi Bursa’ya davet ediyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"