"CHP'li Soyer belediyeyi batırdı, esnafın ekmeğine göz dikti"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki programlarını Konak'ta gerçekleştirdiği programlarla sürdürdü.

"CHP'li Soyer belediyeyi batırdı, esnafın ekmeğine göz dikti"
26 Haziran 2022 - 13:30

"SERVİSÇİ ESNAFI SOYER'DEN ŞİKAYETÇİ"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki programlarını Konak'ta gerçekleştirdiği programlarla sürdürdü. Odaları ziyaret eden, bölge muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştiren, esnaf ziyaretleri yapan Kaya, "Vatandaşlarımıza bir dokunduk, bin ah işittik. Her gittiğimiz yerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yana şikayette bulunan hemşehrilerimizin taleplerini dinledik. İzmir'in sokakları, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yetersizliğini, beceriksizliğini ve yönetemediğini haykırıyor. CHP'liler sokağa çıkarsa bununla karşılaşacaklar" dedi.

Esnaf camiasının temsilcileriyle buluşmaya, İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnafı Odası'nı ziyaret ederek başlayan Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Mert ve çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldi. Ziyarette konuşan İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnafı Odası Başkanı Erdem Mert, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin servis ihalesine çıkmasının esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi. Pandemi döneminde 2 bin 500'den fazla servis aracının kontak çeviremediğini hatırlatan Mert, pandemiden sonra esnafa ikinci darbeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vurduğunu söyledi. Mert, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den randevu alamadıklarını da dile getirdi.

CHP'li Soyer'in belediyeyi batırdığını, bütçede kara delik oluşturduğunu ve bütçenin açıklarını kapatmak için esnafın ekmeğine göz diktiğini belirten Kaya, "Soyer, Seferihisar'dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de batırdı. Bütçenin açıklarını kapatmak için esnafın ekmeğine göz dikmiş. Servisçinin cebinden elini çeksin, böyle bir şey olamaz. Ayrıca, kentinde 7 bini aşkın üyesi bulunan bir odanın yöneticilerine randevu vermeyen kişi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının gerektirdiği sorumluluğun ve kapsayıcılığın farkında değil demektir" dedi.

"25 YILDIR HAVANDA SU DÖVDÜLER, AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYORLAR"
Kaya'nın programındaki sonraki durağı İzmir Lokanta ve Gazinocular Esnaf Odası oldu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte odayı ziyaret eden Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kılıç'tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. İzmir'in gastronomi turizmi potansiyeli açısından son derece zengin değerlere sahip olduğunu hatırlatan Kaya, yerel yönetimin bu zenginliğin değerini bilemediğini söyledi. İzmir Lokanta ve Gazinocular Esnaf Odası'nın projelerine destek vereceklerini belirten Kaya, "İzmir mutfağının uzun tarihi geçmişi olan bir mutfak olduğunu biliyoruz. İzmir'imizin ve yöremizin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. 25 yıldır kenti yöneten zihniyet, kendine özgü yapısı ile gastronomi turizminde özel bir yere sahip olabilecek bu mutfağı tanıtamadı. Gaziantep'in, Adana'nın yaptığını İzmir yapamadı. CHP'li Soyer'in İzmir'in gastronomi turizminden payını artırma adına yaptığı somut hiçbir şey yok. 25 yıldır hep havanda su dövdüler, yine aynısını yapıyorlar. İzmir'in mutfağıyla ilgili bir şey yapılacaksa İzmir'in esnafı bunun içinde olmalı. Biz bu anlamda her zaman İzmir'in esnafıyla, lokantacısıyla, aşçısıyla birlikte çalışmanın taraftarıyız. Kendilerinin yanındayız, projelerinin destekçisiyiz" şeklinde konuştu.

"MUHTARLARLA BULUŞTU, ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI"
Çalışmalarına Konak'ta bulunan bazı mahallelerin muhtarlarıyla buluşarak devam eden Kaya, mahallelerin sorunları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Çankaya'da bulunan Bit Pazarı'nda esnaf ziyaretleri de yapan Kaya, son olarak partisinin Altınordu ve 1. Kadriye Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılarak programını sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"