AK Partili Kırkpınar'dan CHP'ye 'kadavra' benzetmesi

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ KIRKPINAR:  “CHP ÜLKE YÖNETİMİNİ GASP ETME HEVESİYLE HAREKET EDİYOR”

AK Partili Kırkpınar'dan CHP'ye 'kadavra' benzetmesi
08 Mayıs 2020 - 20:04

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, darbeyle ülkenin yönetimini gasp etme hevesiyle hareket eden CHP’nin siyasi kadavra haline geldiğini belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, AK Parti’ye yönelik eleştirel açıklamalar yapan CHP İzmir İl Başkanı ve Milletvekillerini sert bir dille eleştirdi.  

CHP’nin mevcut yönetimi ve milletvekillerinin tutum ve düşüncelerinin içler acısı bir hale geldiğini savunan Kırkpınar, “DHKP-C’den, bölücü terör örgüne kadar çiçek atmadıkları, koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı kalmadı. Atatürk partisi iddiasındaki CHP, bugün terör örgütlerinin ve Pensilvanya’nın partisi haline dönüştü. Bugün CHP, siyasetin tükenmiş bir partisi olarak adeta siyasi kadavra haline geldi. Bugün darbe söylemleri, vatana ve millete ihanet, hakaret, küfür CHP'nin siyaset dili olmuştur, fikrin olmadığı yerde küfür olur. Biz siyasetin ahlakını onurunu, seviyesini daima koruduk. Bunların zihin fukaralığı diline vuruyor, siyaseti kendi seviyelerine düşürmelerine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR VESAYET ODAKLARININ EMİR ERİYDİ”

CHP’nin bir dönem iktidara gelmeye yolunda vesayet odaklarına emir eri olduklarını belirten Kırkpınar, “Kendi içlerinde bile kaset ile darbe yapıp genel başkanlarını alaşağı etmişlerdir. Efendilerine şirin gözükmek için 15 Temmuz direnişini dahi sulandırmaktan çekinmeyen bu zihniyet dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu böylesi bir süreçte bile darbe söylemlerini dile getirmekten imtina etmemektedir.  Bunların en büyük mirası batık bir SGK, en büyük mahareti de seçim kaybetmek olan bir genel başkana sahip olmalarıdır.  Geldiği yeri birilerinin lütfuna, kumpasına borçlu olan Genel Başkan ve partiden başka ne beklenir.  Millete söyleyecek ne tek sözleri, nede önerecek tek bir projeler var. Yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanıyorlar. Fikrin olmadığı yerde küfür, vizyonun olmadığı yerde ise yalan, iftira ve hakaret olur. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siyasetin ahlakını koruduk. Kifayetsizlerin elinde siyaset kurumunun yıpratılmasına asla müsaade etmedik. Çünkü dün olduğu gibi bugün de siyaseti millete hizmet için yapan ve halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir geleneğin temsilcileri olarak siyaseti milletimizin onur kapısı olarak gördük” şeklinde konuştu.

“SÜREKLİ YALAN SÖYLEYEREK SİYASET YAPILMAZ”

CHP Genel Başkanı başta olmak üzere milletvekilleri il başkanı ve parti yöneticilerinin yalan siyaseti yaptıklarını dile getiren Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demokratik yöntemlerle iktidara gelmek yerine, darbeyle ülkenin yönetimini gasp etme hevesiyle hareket edenler, 15 Temmuz’da milletten aldıkları derse rağmen aynı yolda yürümekte ısrar ediyorlar. Yöneticilerinin sadece son bir haftadaki beyanlarını alt alta koyduğunuzda ortaya çıkan tablo bize bunu söylüyor.  Sadece son günlerdeki kötü örnekler bile, karşımızdaki hastalıklı zihniyetin asla iflah olmayacağının delilidir. CHP yöneticilerinin güya siyaset diye sergiledikleri tavırlar, dünyanın hiçbir yerinde demokrasiyle, hukukla, hatta insanlıkla bağdaşmaz. Sürekli yalan söyleyerek siyaset yapılmaz. Sürekli yanlış bilgilerle insanlar haksızca itham edilerek siyaset yapılmaz. İftira atılarak, insanların mahremiyetine girilerek siyaset yapılmaz. Doğru olmadığını çok iyi bildikleri konuları, pervasızca ve yol açtığı sosyal, siyasi, ekonomik sonuçları umursamadan tartışmaya açanların yaptıkları işin adı siyaset değildir. Gerçi bunların kasetle göreve gelmiş genel başkanları da yıllardır aynı yöntemleri kullanıyor. Milletimiz; demokrasi taleplerinin göz ardı edildiği yetmezmiş gibi elinde avucunda olan buğdayının heder edildiği Milli Şef dönemi ile CHP’nin İl Başkanlarının Vali, İlçe Başkanlarının Kaymakam olduğu dönemin politikalarıyla ülkemizde yaşanan büyük sıkıntıları çok iyi bilir ve asla unutmaz. Böyle bir siyasi gelenekten gelenlerin bugün böyle bir süreçte, hükümetimizi yalan ve iftiralarla eleştirmeye kalkması da akıl ve mantıkla bağdaşmaz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"