Şeref Oğuz: Geleceği okuyan KOBİ'ler ayakta kalacak

Şeref Oğuz: Geleceği okuyan KOBİ'ler ayakta kalacak
08 Mayıs 2020 - 19:53

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), mayıs ayı toplantısı Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz’un katılımıyla internet üzerinden gerçekleşti. Toplantıda konuşan Oğuz, kobilerin ayakta kalabilmesi için iş, iletişim, ilişki ve bilgiyi kapsayan dört sürece dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, koronavirüs sonrası yeni çalışma düzenine geçildiğini söyledi. Kriz başlangıcında birçok belirsizliğinin olduğunu ifade eden Sezgin, “ Koronavirüse iş dünyası olarak dijital atak göstererek uyum sağlamaya çalıştık. Evlerde kaldığımız süre boyunca insancıl duygularımızın daha yüksek olduğunu anladık. Evden çalışma düzenine geçtiğimiz sürede maalesef işten çıkarılan kadınların olduğunu öğrendik. İş yaşamında kadının sıkıntıları kriz fark etmeksizin devam ediyor” dedi.

“Kriz, dönüşüm yaratır”

Koronavirüsün lojistik sektörünün önemini hatırlattığını ifade eden Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz, dijital ortamla birlikte avantajlar elde edildiğini ve çalışanların kriz sonunda bu haklarını geri vermeyeceğini söyledi. Koronavirüs aşısı bulunmadan ekonominin açılması riskli durumlar yaratacağını vurgulayan Oğuz, “Devlet ve iş piyasası güvensizlik üzerine kurulmuştur. Mevcut sistemde unuttuğumuz işveren ve işçi arasındaki güven ortamını yeniden tahsis etmeliyiz. Koronavirüs sonrasında ihtiyaçlarımızı yeninden yaratacağımız bir ortam hazırlayacağız. Dünya yaşadığı krizlerden sonra büyük dönüşüm yaşar. Evde çalışma ortamı mavi ve beyaz yakalı kavramı ortaydan kaldırarak yakasızları ortaya çıkaracak” dedi.

“Geleceği okuyan ayakta kalacak”

Koronayı tehdit olarak algılamakla birlikte fırsat olarak da görülmesinin gerektiğini ifade eden Oğuz, “Bilginin kullanılmadığı, hükümete yakın olan firmalar istikrarı sağlayamayacak. KOBİ’ler dört sürece dikkat etmesi lazım. İş, İletişim, ilişki ve bilgi sürecini iyi yöneten KOBİ’ler ayakta kalacak. Kadının iş hayatında payının arttığı bir çağdayız. Cinsiyet eşitlik endekslerinde Türkiye çok kötü durumda. Kadını dışarıda bırakan hiçbir ekonomik sistem ayakta kalamaz. Geleceği okuyan ayakta kalacak, yeni ihtiyaçların ne olduğunu tahmin edenler ayakta kalacak” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"