Ümit Özlale: "İzmir için birinci alternatif İYİ Parti"

Bergama ve Dikili ilçelerini ziyaret eden İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İzmir için birinci alternatifin İYİ Parti olduğunu söyledi.

Ümit Özlale: "İzmir için birinci alternatif İYİ Parti"
29 Aralık 2023 - 22:49
İYİ PARTİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜMİT ÖZLALE: “İZMİR VE BERGAMA İÇİN İDDİALI PROJELERİMİZ VAR”

Bergama ve Dikili ilçelerini ziyaret eden İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İzmir için birinci alternatifin İYİ Parti olduğunu söyledi.

Bergama ve Bakırçay havzasına yönelik önemli mesajlar veren Ümi Özlale, “Evet, Bakırçay ve Bergama büyüyor, gelişiyor ama bu sürdürülebilir bir büyüme değil. Bugün gördüğüm kadarı ile Dikili ve Bergama merkezinde ulaşım trafik ve otopark sorunu var.  Bunları kolaylıkla çözeriz. Çeşme ve Alaçatı bunu çözdü, biz de hem tarihsel dokuyu korumak için belli saatlerde ilçe merkezine araç girişini yasaklar ve şehrin etrafına otoparklar kurarsak bu hem esnafı hem de trafiği rahatlatacaktır” dedi.

Profesör Ümit Özlale, Bakırçay Gazetesine verdiği mülakatta özetle şunları söyledi:
 
“Bildiğiniz gibi partim beni İzmir adayı olarak erken açıkladı,  bunun nedeni zaman.  Bizim parti olarak iki önemli kaynağımız var: biri teşkilatlardaki insan kaynağımız, diğeri ise zaman. Biz, Devlet İmkânlarını kullanan AK Parti ve Belediye imkanlarını kullanan CHP’ye karşı zaman kartını kullanmak için erken yola çıktık. Eylül ayında ben kampanyamı başlattım.

Bugün Bergama ve Dikili ilçelerini ziyarete ettik. Bu hafta Bakırçay’ın 3 ilçesini daha ziyaret edip. Bakırçay turunu bitireceğiz. Geçen hafta Küçük Menderes havzasını ziyaret etmiştik.
Biz, çok yakında İzmir Bakırçay ve Bergama için olan projelerimizi açıklayacağız. Centilmence bir kampanya yürütüp hiçbir rakibimizi rencide etmeyeceğiz. Bergama’da 3, Dikili’de 2 aday adayımız var. Bakırçay ve Menderes’te hiç aday sıkıntımız yok, sadece Kiraz ilçemizde biraz sıkıntımız var. Biz, Bakırçay ilçelerinde iddialı adaylar ile iddialı bir şekilde seçimlere gireceğiz. Hazırlıklarımız bu yöndedir.

En önemli düsturumuz biz ithal adaya karşıyız! Ben, İzmirli bir akademisyenim İzmir ile ilgili iddialı ve çok güzel projelerim var. Bu konuda mütevazi değilim, birikimim ve projelerim ile Eskişehir’de nasıl Yılmaz Hoca çok iyi ve güzel işler yaptı ise ben de iddialı ve güzel işler yapmak için aday oldum.

Seçilirsem İzmir’in unutulmayacak bir başkanı olmak istiyorum. Biz ilçelerdeki belediye başkan ve meclis üyesi aday adayanlarına hiç karışmıyoruz. Sadece oralı olmasını ve ilçesinin sorunlarını bilip ilçesini tanımasını istiyoruz. İlçe örgütünün arkasında durduğu aday adayı bizim adayımız olacaktır.

Bergama ve Bakırçay havzası için vereceğim mesajlarım var. Evet, Bakırçay ve Bergama büyüyor gelişiyor ama bu sürdürülebilir bir büyüme değil.  Bugün gördüğüm kadarı ile Dikili ve Bergama merkezinde ulaşım trafik ve otopark sorunu var.  Bunları kolaylıkla çözeriz. Çeşme ve Alaçatı bunu çözdü biz de hem tarihsel dokuyu korumak için de belli saatlerde ilçe merkezine araç girişini yasaklar ve şehrin etrafına otoparklar kurarsak bu hem esnafı hem de trafiği rahatlatacaktır.

Bergama ve Dikili’de en çok duyduğum sorun düğün salonu isteği. Bu belediyenin kolaylıkla çözeceği sorunlar. Ayrıca Dikili’de bir otopark yok. Bergama’da içme suyu altyapısı eksik ve Armanlar civarına kurulacak çöp arıtma tesisini vatandaşlar istemiyor. Ayrıca ben Bergama ve köylerine ESHOT Ulaşımı sözünü buradan veriyorum. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...