Turizm Sektörüne 9 Günlük Bayram Tatili Dopingi

Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör için olumlu olduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, özellikle iç pazardaki talebin artacağını söyledi.

Turizm Sektörüne 9 Günlük Bayram Tatili Dopingi
24 Mart 2024 - 23:33
Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör için olumlu olduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, özellikle iç pazardaki talebin artacağını söyledi.

9 günlük bayram tatilinin, turizme giriş sezonu olan Nisan ayında doping etkisi yaratacağını dile getiren Girgin, yurt dışından gelen taleplerin de aynı dönemlerde başlamasının ülkemiz için avantaj sağladığını belirtti.

Bayram tatili için verilen desteğin sektör için son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Yiğit Girgin, “Gerek seçim atmosferi, gerekse ekonomik dalgalanmalardan hem tatilciler hem de turizmciler yoruluyor. Bayram tatiliyle verilecek bu güzel ara, iç piyasaya ciddi bir moral ve hareket getirecektir” dedi.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER EKONOMİYİ HAREKETLENDİRECEK
İç piyasanın yanı sıra; yurt dışından gelen taleplerin de Nisan ayı itibariyle başlayacağını hatırlatan Girgin sözlerine şöyle devam etti: “Nisan itibariyle yurt dışı hatlarının açılıyor olması ve uluslararası dolaşım desteğiyle güzel bir bayram tatili geçireceğiz. Bir yandan konaklama sürelerinin kısalması söz konusu olabilir. Çünkü, artan dolar kuru ve iç pazar dinamiklerinin hareketleri gecelemeleri de etkiliyor. Gelen rezervasyonların akışını sürdürüyor olması ise sevindirici. Turizm camiasına pozitif bir hava hakim. Özellikle Alman ve İngiliz pazarında hareketlilik olduğunu gözlemliyoruz. Turizmcinin işi her zaman umutladır. Umut, huzur ve mutluluğun olduğu yerde hizmet üretilebilir. Türk turizmi güçlü bir konumda. Her geçen yıl ciddi atılımlar ve yatırımlara imza atan bir sektörüz. Dünyadaki bu anlamda en etkin ülkelerden biriyiz. Bakanlığın 2024 yılı için verdiği 60 milyon turist ve 60 milyar dolar hedefini gerçekleştirmemiz mümkün”

YÜZDE 80'E VARAN DOLULUK BEKLİYORUZ
Bayram tatili için yüzde 75 - 80 oranında doluluk beklediklerini ifade eden Yiğit Girgin, hem iç hem de dış pazarın talepleriyle bu rakamın artmasının mümkün olduğunu anlattı.

Erken rezervasyon fırsatları ve otellerin yapacağı kampanyaların bu dönemde iyi takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayram tatili sonrasında yaz ayları için de beklentimiz yüksek. 2024 yaz sezonunda özellikle Alman ve İngiliz pazarından talep alıyoruz. Rezervasyonların sürekliliği önemlidir. Şu anda olumsuz bir hava gözlemlemiyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha doğru bir fiyat politikası çıkarılması da önemli bir etken. Ülkemiz için ciddi bir gelir üretiyor ve döviz getiriyoruz. Bir aksilik olmazsa, yaz sezonunda yüzde 100 doluluklara ulaşacağımızı söyleyebiliriz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu