Tınaztepe Kampüs Camii için ilk adım atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi işbirliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi için ilk adım atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe Yerleşkesinde yükselecek cami için yer tahsisini yaptıklarını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yükseköğretim ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra toplumun ihtiyaç duyduğu kamu hizmetlerine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Tınaztepe Kampüs Camii için ilk adım atıldı
18 Haziran 2019 - 13:54

İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri olan ve yaklaşık 500 bin kişilik nüfusu ile Türkiye’nin birçok kentinden daha fazla insanı barındıran Buca’da, yeni cami inşaatı için ilk adımlar atıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi işbirliğinde yapılması planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi için yer tahsisinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi, böylece ilçe nüfusunun en yoğun olduğu noktada vatandaşların ibadet edebilecekleri cami projesine destek oldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Tınaztepe’deki yerleşkemiz, konumu itibariyle bölgede yoğun insan nüfusunun olduğu bir alanda kalmaktadır. Yakın gelecekte de güzel ilçemiz, büyümeye devam edecektir. Dolayısıyla burada vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak, özellikle de sosyal ihtiyaçlarını giderecek noktaların bulunması büyük önem taşımaktadır. Biz de buradan hareketle bir çalışmada bulunduk. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu konudaki hassasiyetlerine istinaden; vatandaşlarımız ve mensuplarımızdan gelen yoğun talep üzerine yerleşkemizin Doğuş Caddesi’nde kalan kısmını cami yapımı için tahsis ettik” dedi.

KÜTÜPHANESİ OLACAK

Toplam 9 bin 500 metrekarelik hizmet alanına sahip olacak camide, ibadet alanlarının yanı sıra kütüphane ile toplantı salonlarının da bulunacağı bilgisini veren Rektör Hotar, “Bizler, yükseköğretim ve bilimsel faaliyetlerimizin yanı sıra; toplum hayatımızın vazgeçilmez unsurları olan konularda kamu hizmetlerine destek olmaya önem veriyoruz. Bu noktada yapılacak bütün girişimleri desteklerken; ihtiyaç duyulan alanlarda da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımız kadar mensuplarımızın da cami yapımı konusundaki talepleri, bizim çalışmalarımıza yön verdi. Bizler, bilimi maneviyatla buluşturmaya; vatandaşlarımız ve mensuplarımız için huzurlu ortamlar oluşturmaya dikkat ediyoruz” diye konuştu. Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuya öncülük eden ilgili kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Caminin inşaatına önümüzdeki dönemde başlanacaktır. Yapılacak bağışlarla birlikte çalışmaların kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.”

DÖRT MİNARELİ OLACAK

Dört minareli planlanan Tınaztepe Kampüs Cami’nin girişi, Doğuş Caddesi üzerinde bulunacak. Camide, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, abdesthaneler, kadın-erkek sohbet alanları bulunacak. Caminin avlusunda ise şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?